Ota tästä selvää

  • Katainen sotesta: Ratkaisua ei voi jättää tekemättä

  • Jos tarvitaan uutta ajattelua, siihen pitää olla valmiutta, sanoo pääministeri Jyrki Katainen sote–tilanteesta Kuntalehden haastattelussa. – Jos kunnissa lausunnolla oleva malli ei parantamallakaan toimi, pitää olla avoin uusille malleille. Joka tapauksessa tilanne on niin vakava, että sote-ratkaisua ei voi jättää tekemättä, hän sanoo. Vapaavuoren työryhmää Katainen pitää kokoomuspuolueen, ei hallituksen valmisteluryhmänä.
  • Rehulan: Neljä vaihtoehtoa

  • Keskustan kansanedustaja Juha Rehula näkee neljä vaihtoehtoa sote-ratkaisuun, joista yksi on se, että koko hanke menee kiville ja Paras-puitelakia jatketaan parilla vuodella. Rehula pitää todennäköisimpänä sitä, että lausunnolla ollutta esitystä riisutaan ja paikataan niin, että se voidaan tuoda eduskuntaan. Pahimpana vaihtoehtona hän pitää sitä, että yritetään väkisin runnoa läpi jotakin sellaista, että kukaan ei tiedä, missä vuoden päästä ollaan.
  • Lindström: Sote uuteen valmisteluun ja seuraavalle hallitukselle

  • Koko asia pitää laittaa parlamentaariseen valmisteluun ja päättää seuraavalla vaalikaudella, vaatii Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Jari Lindström. Hän pitää sote-tilannetta täysin sekavana ja sanoo, että myös kunnat ovat joutuneet antamaan lausuntoja sekavien tai puutteellisten tietojen perusteella
  • Haatainen: Ervan hallinto yliopistollisten sote-alueiden yhteyteen

  • Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen ei pidä järkevänä sitä, että sote-uudistuksessa pidättäydyttäisiin vain erikoissairaanhoidon rakenteiden rukkaamisessa. – Lehtitietojen perusteella joillakin tahoilla olisi nyt halua antaa periksi perusterveydenhuollon uudistamisesta. Minusta niin ei pidä tehd Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ihmettelee julkisessa keskustelussa esiintynyttä ns. kokoomuksen sote-mallia, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus koskisi vain erikoissairaanhoitoa, joka annettaisiin yliopistosairaaloiden ympärille muodostuvien erityisvastuualueiden tehtäväksi.
  • THL: Paluu lähtöruutuun kampittaisi sote-läpimurron

  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ihmettelee julkisessa keskustelussa esiintynyttä ns. kokoomuksen sote-mallia, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus koskisi vain erikoissairaanhoitoa, joka annettaisiin yliopistosairaaloiden ympärille muodostuvien erityisvastuualueiden tehtäväksi. Ylijohtaja Marina Erhola muistuttaa, että ns. kokoomuksen malli on jo hylätty useaan otteeseen valmistelussa. THL:n mukaan tie maaliin kulkee peruspalvelualueiden poistamisen kautta.

Yllä olevat lainaukset ovat Kuntalehdestä. Otsikoin, että Ota nyt näistä selvää. Ja niinhän usein onkin, ettei se ole tarkostuskaan. Asioiden pitää olla niin sotkussa, että sitten voidaan tehdä jotain ajautuksella, että on pakkojotain tehdä.
Mutta eihän siinä ole järkeä. Mutta ei siitä olekaan kysymys. Nyt on kysymys selviytymisestä, eteenpäin pääsemisestä, kasvojen säilyttämisestä ja luottoluokittajille näyttämisestä.
Eikä asiantilaa helpota se, että aika usein oman arvon tuntevan asiantuntijan erikoisosaaminen lisää myös fanaattisuutta kun taas mielikuvapolitiikan taitojen kasvaessa fantastisuus lisääntyy.  Sitten keitokseen lisätään Kokkolan ja Savonlinnan näkökulmat.

Pohjalainen sanoi omistavansa koko maailman, mutta savolainenpa ei sitä luvannut myydä. Siinä se.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!