Ota ero kiireessä ja kadu sitten kaikessa rauhassa.

ErokiirreessC3A4kadukaikessarauhassaWolf20150616.JPG

Martin Wolf yrittää puhua järkeä. Turhaanko?
Näyttää nimittäin siltä, että vuoropuhelu tapahtuu selkä selkää vastaan ja huudot on suunnattu omille katsomoille. Ja kaiku vastaa, että niin se on; Oikeassa olevalla on oikeus ja tiukkaa pitää olla, koska toiset ovat väärässä.
Kunpa Wolfin kolumnin pari viimeistä  kappaletta pidettäisiin mielessä.


Vieläkin tavoitteena olisi oltava sopimukseen pääseminen tunteita jäähdyttämällä. Nykyinen vihan ja syyttelyn ilmapiirissä tavoite näyttää epätodennäköiseltä. Se ei olisi loppuun käsitelty, kuitenkin. Eurooppalaiset eivät kykene lähtemään tiehensä. Muulle Euroopalle jäävät samat haasteet kuulu Kreikka tai vaikka sen jättäisikin. Eurooppalaisten olisi tunnustettava, että he eivät tule saaman paljon Kreikkaan pistettyjä rahojaan takaisin; ja sen lisäksi he joutuvat auttamaan Kreikka romahduksen välttämiseksi.

Ero hanakalasta kumppanista voi olla helpotus. vaikea kumppani. Mutta Kreikka on olemassa, vaikkei se enää kuuluisikaan rahaliittoon. on ohi. Kreikka pysyy ja sijaitsee strategisesti EU: n sisällä. Sen paremmin Kreikan kun sen kumppaneidenkaan ei pitäisi kuvitella pesäeron olevan siistiä puuhaa.. Suhde jatkuu. Se on vain tullut myrkylliseksi. On traagista, että kun yhteistä kohtaloa ei voida välttää, on se vain hoidettava kunnolla ja pitkään.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!