Onko vanhassa vara parempi

JarmoRosenlC3B6f20141126.jpg


Jarmo Rosenlöf, Turun Sd-ryhmän puheenjohtaja, on ilmoittanut, että hän hänen paikkaansa, vaikka ei sitä ole ainakaan TS:n tietojen mukaan kovin kyselty, on täytettävissä vereksillä voimilla.
Japi on harvinainen kaveri, sillä hänestä mieleen tulee pääosin myönteisiä piirteitä; viat täytyy kaivaa ja silloin tarvitaan tosi toverillista henkeä. Ahkeruus ja sitoutuneisuus yhdistettynä laaja-alaisuuteen ovat hänen tunnusmerkkejään. Hän ei ole pyrkinyt tunkiolla ylimmäksi kiekujaksi, ei näkyväksi, vaan tekeväksi.
Keksityltä tuntuu hänen oma ero perustelunsa, että hän olisi vastuussa puolueen heikosta menestyksestä.

Mutta luopuminen on sallittua, vaikka ei toivottavaa. Tiedämme, että pois lähtijän tilalle jää samanlainen aukko kuin veteen sormi siitä pois vedettäessä. Senkin tiedämme, että hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia henkilöitä. Japi olemus ei  kuitenkaan kieli väsymystä eikä kyllästymistä hankalien asioiden hoitamisessa. Siksi mieleen tulee kysymys, että mistä on kysymys?

Turun Sanomien 17.12015 haastattelussa kovin kritiikki tulee kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtisen,sd suusta:


Väärän politiikan aika on alkanut  parashankkeesta ja on jatkunut kuntarakennejärjetelyinä näihin päiviin asti, voisi olla yksi päätelmä.

Turun legendaarinen kokoomuspomo Hannu Ansas vastasi omaan huonon menetyksen syitä kysyneelle Matti Koivurinnalle: "Kai se sinusta johtuu".
Tämä myös tuli mieleeni, kun mietiskelin asioita. Ei niin, että väittäisin Turun politiikan epäonnistumisen johtuvan Seppo Lehtisestä enkä edes sitä, että Sepon kirveleviin eduskuntavaalimuistoihin syy voisi löytyi läheltä.
Vaan tarkoitan yleisemmin, että kun osin voin olla samaa mieltä Seppo Lehtisen kanssa siitä, että paremminkin Turulla olisi voinut mennä, niin syy ei ole hallintojärjestelmässä eikä yksittäisissä ihmisissä. Syy oon mielestäni juuri siinä, että aina on haettu  syyllisiä ulkopuolelta; korjaamalla kuntarajoja ja ulkopuolisia organisaatiota saamme asiamme kuntoon, on väitetty huonoin perustein ja vielä surkeammin tuloksin.

Ja jos taas ulkopuolisena arvioin, niin Turussa on menty selvästi myös eteenpäin. Turun maankäytön  on kehittynyt keskustarakentamisen ansiosta oikeaan suuntaan. Turun talouden korjaantuminen on käynnissä. Vain turkulaisten sinisilmäisyys ja valtapeli valtionvarainministeriön kamreerien kanssa on heikentänyt muutoin huonon ajan hyvää kehitystä.

Juuri tässä suhteessa Japi Rosenlöfin pragmaattinen toiminta omien asioiden hoitamsieen keskittymällä on ollut tuloksellista. Japi osoittaa, että kunnallishallinnon suhteellisuusperiaate ei ole syy saamattomuuteen eikä parlamentarismi ole tae eteenpäin vievästä toimeliaisuudesta, kuten tasavallan nykyhallituksen tuloksettomuus osoittaa.

Kyllä asioilla on tapana järjetyä, kun ei yritetä taikatemppuja, ja kun Ellun kanoista välittämättä hoidetaan asialliset hommat.
Ja sitten vielä lopuksi:
Tiedän, että tällä kirjoituksella ei ol vaikutusta Japin ratkaisuihin ja niinpä toivonkin,  etteivät toverit lukisi tätä juttua myöskään hiihtokaveruudestamme johtuen Japin viaksi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!