Onko BREXIT hyvä idea ?

JuippudiiliEUBrxitYle20181123JPG.JPG

Yle uutisoi huipuudiilistä. Heillä ehkä on tieto asiakirjan sisällöstä. Samoja tietoja ei näytä muualta löytyvän ei ainakaan vielä.

Britannia on neuvotellut EU:n kanssa huippudiilin – Se takaisi Britannialle tiiviimmän EU-suhteen kuin Norjalle ja avaisi jopa ovet EU:n huippukokouksiin, Otsikoi Yle ja tätä toitotettiin Kaikissa aamun Yle-uutisissa 23.11.2018

Selailin ruotsalaisia, saksalaisia ja brittiläisiä uutissivuja, enkä löytänyt mitään vastaavaa – oikeastaan löysin vain BBC uustisissta pätkän, jossa  Theresa May kehui Jeremy Corbyn lyttäsi sopimuksen

Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn kuvataa sopimuksen: ”26 sivua höpötystä”, joka ”olisi voitu laatia kaksi vuotta sitten”.

”Tämä on sokko-Brexit, sitä me kaikki pelkäsimme - hyppy tuntemattomaan.”
Mitä ihmettä hallitus tehnyt viimeiset kaksi vuotta”? BBC 23.11.2018

Sitten FT:stä luin Philip Stephens jutun otsikolla Britannian romahduksen tie. Kolumni alkaa:

  Miten mennään konkurssiin, kysytään Hemingway-romaanista The Sun Also Rises . On kaksi tapaa, kuulu vastaus: "Vähitellen ja sitten yhtäkkiä." Vähitellen ja yhtäkkiä on Brexitin tarina. Vuoden 2016 äänestys EU:n jättämisetä on poistanut Britanniasta energian, tarkoituksen ja kansainvälisen vaikutusvallan. Se tapahtui vähitellen. Monet ihmiset eivät ole sitä huomanneet. Nyt yhtäkkiä loppu on nähtävissä. Se voi osoittautua pahemmaksi kuin konkurssi.

Stephens ei säästele Mayn hallitusta eikä työväenpuolueen Corbua 

Jos kaikki tämä ei olisi niin tappavaa, se olisi naurettavan absurdia.

  Työväenpuolueen Jeremy Corbyn inhoaa eurooppalaista hanketta. Corbyn on enemmän kiinnostunut kamppailemaan kansainvälistä USA: n johtamaa länsimaista imperialismia vastaan ​​kuin Britannian asemasta. Hän pitää EU: n olevan kapitalistinen salaliitto työntekijöitä vastaan.
Todella: Brexitin kannattajat ovat loukussa heidän imperiumin kaipuussa; Corbyn haaveilee 1970-luvun vallankumouksellista sosialismia.

Brexitin sanotaan yhdistäneen EU-maita. Eikä siinä ole mitään pahaa, että huonoissa olosuhteissa yritetään hyvää. Mutta huippuotsikot julistuksista tuntuvat tarkoituksenmukaisilta suunnannäytöiltä: Tätä tietä tätä tietä out out out!


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!