Onko aihetta pelätä?

SoinijaTuomiojaKultarannassa2015014.jpg

Kultarantakeskustelut ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa. TP Sauli Niinistö toteaa, että niitä jatketaan jos keskusteltavaa on, ja sitä on ollut ja näyttää olevan.
Muutosta on ilmassa enkä tarkoita tuulia ja sateita, jotka nekin ovat Naantalin harmiksi paikalla. Tarkoitan, että maailman muutos on ollut melkoista ensimmäisten keskustelujen jälkeen. Nyt uutta oli ulkolaisten esiintyjien puheenvuorot ja juuri nyt presidentin Moskovan matkan aatto tuo monentumia tilaisuuteen.

Mitään järisyttäviä avauksia ei ole kuulunut. Paitsi, että Naton laajeneminen Ukrainaan rauhan esteenä nousi esille, eikä sitä dementoitu presidentin nokkelasta yrityksestä huolimatta. Mutta Venäjän sanansaattajalla Aleksei Kudrinilla ei ole virallista asemaa puhu Venäjän puolesta. Hän ei kuulu niihin, jotka liioittelevat. Johtopäätös ei siten ole kaukana, että taas saavat pienet pelätä, mitä suuret sopivat.

Pienempi juttu, mutta silmän pistävää oli nähdä poliittinen muutos salissa; demareista oli jäljellä Erkki Tuomioja ja uutena nuorisojohtaja Joonas Räsänen. Pari entistä demaria, Juhanna Vartiainen ja Jaakko Iloniemi eivät kuvaa kaunistaneet.  Vaalitulokset näkyvät ja maailma muuttuu; Eurooppalainen malli ei yleisiminkään vedä. Ja mahtaakohan demariuhasta varoitellut Björn Wahlroos kumappaneineen nyt olla tyytyväinen, kun demarit on vapautuneet yhteisen tulevaisuuden linjan luomisesta voidakseen keksittyä sisäiseen kärhämöintiin.

Talouden saarnaajat olivat Sipilän hallituksen asialla ja ikävän yksipuolisesti Outotecin johtaja oli liberalistisen talouden papukaija.

Kultarantakeskustelut ovat hyvin julkisuudessa ja hienoa, että Naantalin niissä yhteyksissä mainitaan. Ehkäpä vielä tulee sellainenkin päivä, että Naantali itsessään esittäytyy vieraille vaikkapa vesibussin ikkunasta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!