On kansan juhlat nää

LappalisistaFC3B6rinrantaan20170623.jpg

Naantalin hybridijuhannus siis kaupunkimainen, mutta luonnonläheinen toimi taas - hienosti.

Ajatelkaapa, että ei ole paljokaan aikaa, kun kulttuuritoimen terävä pää silloisen kaupunginjohtajan tukemana olivat lopettamassa Lappalaistenmäen tanssit. Luottamushenkilöiden joukossa oli perinne- ja kulttuurimieltä ja niin siltä häpeältä vältyttiin.

Päätös knataa hedelmää. Tänä vuonna hula-hulat ja muut reippaat menot markkinoivat kaupunkia. Ja mikä parasta: tästä pääsevät nauttimaan kaikki ilman pääsymaksua.


Kaivopuistossa on vähän vakavahenkisempi hetki: Suomen lippu nousee lipunpäivän kunniaksi Jari Virran ja Toivo Kääriäisen fanfaarien juhlistamana. Jari Koivisto johti seisomaan nousseen yleisön yhteiseen lippulauluun. Mikko Rönnholmin kulttuuria painottava puhe ja Turun kansantanssin ystävien esitykset pysähdyttivät turistit ja paikalliset varsianis-suomalisen kulttuurimaiseman ytimeen.

Illan vietto jatkui siitä rannan palvelujen parissa tai kotien kätköissä, kunnes taas illalla noustiin Lappalaisten mäelle tanssimaan VG Brassin tahdissa.

Hula-hula veti tuhat tanssiajaa ja kokon sytyttämisen aikana väki moninkertaistui. Kolea sää vaati varustautumista, mutta kun ilma ja mieli onvaloisa, niin kyllä se siitä.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!