Olohuoneessamme ei ole kaikki hyvin

Kaurojen+kukat+ja+savinen+vesivelli.jpg

Pakkasvaalipäivä on muuttunut syksyn lämmöksi. Niinpä hyvin lannoitetutun Kaurakarin kukat jaksavat vielä kukkia ja kiven pinnat ovat kasvun värittämiä. Kun airon painat veteen, huomaat hämmentäväsi savista vesivelliä. Syynä ovat viime aikojen runsaat sateet. Aikaisemmin sateiden jälkeen veden sävy oli ruskeaa ja nyt se on savisen harmaata. Ravinteet taisivat tulla ensin ja nyt eroosio syö jo maankamaraa.
Pelättävissä on, että vesianalyysit tulevat olemaan  hälyttäviä ja kuivien kesien aiheuttamat pienten valumien parantava vaikutus on pois pyyhitty..

Joudumme todennäköisesti sietämään, kuten ilmastomuutoksen asiantuntijat väittävät, lisääntyviä sateita. Tästä seuraa maa-ainesten ja ravinteiden huuhtoutumista ja se taas aiheuttaa lisävesistökuormitusta. Ja lisäkuormitusta ei todellakaan tarvittaisi, sillä veden tila on jo nyt  sellainen, että lisääntynyt happea kuluttava ainesosa voi aikaan saada varastoituneiden ravinteiden liukenemista. Ongelmamme, jonka jo toivoimme hiipuvan, kääntyykin äkillisesti huonompaan suuntaan.

Tämän katastrofaaliseksi kääntyvän kehityksen estäminen vaatii entistä enemmän ponnistuksia ja arvelen, että aikaa ei juuri ole odottaa, sillä olohuoneemme allas ei nykymuotoisena houkuttele.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!