Olisiko aika tullut?

KanavakuvaHs20161009.JPG

Sain postiluukusta ohikulkevan aikaansa seuraavan naantalilaisen viestin:”Tämä voisi olla Luonnonmaalta”. Liitteenä oli HS:n sunnuntaisivu, jossa komeili   voittanut parvekemaisemakuva.

Ihan hieno maisema ja samalla muistutus.

Kuvassa oli vain maisemakanava. Luonnonmaan kanava olisi veneilykanava, jolla siis olisi muukin siis liikenteellinen tarkoitus, joka samalla poistaisi Naantalin veensatamaa haittaavan läppäsiltapuutteen.

Nyt poliittisen byrokratian edustajat väittävät, että kanavasta ei pidä puhu, jottei saateta vaikeuskin asuntomessuille tarkoitetun alueen kaavoitusta. Perustellaan, että jos asuntomessutonttien suunnitelmista voi päätellä, että rakennetaan kanava, niin se tarkoittaa YVA-suunnitelman tekoa ja yleiskaavan uusimista.
Kaupunki siis yrittää olla ovela ja pettää viranomaisia, itseään tai tempuilla päästä väärin esille tulleesta ja mutta monien mielestä järkevästä kanavahankkeesta. Toiveena on tietenkin, että kun kanava siirtyy, niin ei siitä ainakaan tule pinnoja väärälle tahoille.

Asiallinen menettely on ratkaista asiat saman tien. Päätöksen faktista pohjaa voisi hakea ideakilpailulla,  johon voisivat osallistua allianssina suunnittelijat ja toteuttajat.
Kaupunki sitten arvioisi ja päättäsi, onko ehdotuksissa hyväksyttäviä ja/tai toteuttamiskelpoisia. Samalla selviäisi mikä olisi kaupungin panos/tuotostarve.
Arviointi kriteereinä olisivat kustannusten lisäksi, ympäristö, asumien ja matkailu. Tietenkin arvioitaisiin muulla toiminnalla hyöty- ja haittatekijöitä aivan kuten läppäsillankin yhteydessä tehtiin. Samalla valtion Merimaksun sillan yhteydessä antama lupaus hoitaa veneliikenteen esteetön pääsy Naantaliin tulisi lunastaa ja valtion osallistua alikulun rakentamiseen.

Jos taas kilpailun ei saada yhtään osallistujaa, voidaan todeta idea toteuttamiskelvottomaksi ja jatkaa sitten nykyisistä lähtökohdista niin kutsuttua Luonnonmaan kehittämistä.

Tähän lopuksi kuva, josta kaikki alkoi neljännesvuosisataa sitten. Vanhan sahan konttorin tytöt näyttivät Pakin (Ilkka Tulosen) heille lähettämää kortin. Se puhuu puolestaan.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!