EKP:n olisi jo aika toimia

EKP:n pääjohtaja Mario Draghi  yritti puhua vahvistunutta euroa alas IMF:n kokouksen yhteydessä:

"Valuuttakurssin vahvistuminen edellyttää rahapolitiikan toimenpiteitä. Se on tärkeä meille”, sanoi hän FT:ssä uutisessa kerrottiin.
Euro on vahvistunut ja inflaatio painut alahaisimalle tasolleen sitten neljään vuoteen.

  • Jens Weidmann Bundesbankin puheenjohtaja ja neuvoston arkihaukka, sanoi viime kuussa negatiivinen korko olisi paras puolustus vahvaa euroa vastaan tarkoittaen samalla, että kannatta tätä ennen ennen QE (Quantitative easing)
Määrällinen keventäminen (QE) on epäsovinnainen rahapolitiikan keino, jota käyttävät keskuspankit talouden elvyttämiseksi, kun rahapoliittiset keinot ovat tulleet tehottomiksi. QE:ssä keskuspankit ostavat ostamalla tietty määrä rahoitusvaroja alkaen kaupallisilta pankeilta ja muilta yksityisiltä yhteisöiltä, mikä lisää rahan tarjontaa ja laskemalla kyseisiin rahoitusvarojen tuottoa.
  • Hänen kommenttiaan ovat myötäilleet Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja Sabine Launtenschläger, EKP: n johtokunnan jäsenen, joka on tullut Bundespankista.
Työttömyys pysyy korkealla ja kasvua on kivuliasta ja viisastelua on jo harjoitettu tarpeeksio kaun. Suomi tarvitsee tätä, Etelä Euurooppa vaatii tätä eikä se Saksallekaan paha tee. Tekemättömyys on myrkkyä. Se on savolainen projekti eikä tämä ole piikki Liikasen Ekiä vastaan, vaan päin vastoin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!