Olevia ja tulevia mestareita

Tuorejataitavatusina20160618.jpg

37. Naantalin Musiikkijuhlat päättyivät meren kunniaksi konserttiin, jossa  Hiitisten hullu säveltäjämestari Aulis Sallinen puhui merestä. Seuraavaan hänen kirjaansa tuli yksi kappale harkittuja ajatuksia ja selkiintyneitä näkemyksiä.

Ja ensi vuonna taas uudelleen ellei mitään ihmeitä tapahdu, tulevia sairauksia kun, emme etukäteen sairasta.
Arto Noras näytti ja lopuksi kriitikotkin hyväksyivät, että kyllä vanhat herrat osaavat. Eli kaikki hyvin.

Konserttien osalta sellainen toive näytti ilmoilla olevan, että alku ja loppu ovat ongelmallisia. Niitä ehkäpä vähän turhaan vierastetaan.
Talouden tiedot tulevat sitten aikoinaan, mutta hyvätasoisen musiikin tarjonnalle on kysyntää ja kuten niin monesti olemme muistuttaneet: Naantalin Musiikkijuhlat on Naantalin panos Turun seudun ja Varsinais-Suomen kulttuuritarjonnalle. Kun talvella saamme nauttia Turun palveluista, niin parin viikon tehopakkaus vastaa suhteellista osuuttamme.

Ja sitten se ihme ja kumma, jonka ohi naantalilaiset kulkevat silmät kiinni ja korvat ummessa. Nimittäin Naantalin Vallis Gratiae akatemian mestareiden koulutus. Naantalissa kokoontuvat korkeatasoiset opettajat ja nuoret lahjakkuudet.

He näyttävät taitojaan vuosittain ihan ilmaiseksi oppilaskonsertissa, jossa kuullaan taidokkaita näytteitä opitusta.
Tämän vuoden mykistäväksi lopuksi kuultiin tusinan sellon esitys, joka muodostui  Kultarannan puistossa kuullusta ohjelman osasta.
Kunnioittava kiitos Hannu Kiiskelle ja muille nuorten taitureiden konsertin luomasta mukavasta turvallisuuden tunteesta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!