Olavi Vuorisalo 80 vuotta

OlaviVuorisalo80v20130405.jpg

Vuonna 1957 suosituin suomalainen oli Olavi Vuorisalo, jolla on ollut hallussaan 11 Suomen ennätystä.
Ola on tunnetuin naantalilainen.
Hänen on uskollinen naantalilainen. Suurten kaupunkien suurten seurojen houkutuksiin hän ei tarttunut. Siitä hyvästä hän menetti Melbournen olympiapaikan.

Olavi Vuorisalo on esimerkillinen elämäntavoiltaan. 55-vuotiaana veteraanina 400 metriä taittui aikaan 50.6! Vieläkin pyöräilykilometrejä kertyy tuhansia vuodessa. Hän on kilpailupainossaan edelleen.

Ola oli vetovoimainen esikuva.
Ola veti Naantalin Löylyn maan keskimatkojen ehdottomaan eliittiin.
Wikipediassa kerrotaan:

  • ·  Kuparivuoren urheilukentällä 7. elokuuta 1957 järjestytetyissä kilpailuissa Naantalin Löylyn juoksija Olavi Vuorisalo juoksi ensimmäisenä suomalaisena ja koko maailman 16:ntena juoksijana mailin juoksun alle neljässä minuutissa eli niin sanotun haamumailin ajalla 3.59,1. Aikaisemmin maailmanennätyksen tehnyt Derek Ibbotson juoksi myös kisoissa ja voitti sen, Vuorisalon jäädessä toiseksi. Yleisöä oli yli 6 000, heidän joukossaan presidentti Urho Kekkonen.[2]

Olavi Vuorisalo on osannut pitää loistavaa urheilumenestystään arvossa juuttumatta siihen ja sen muistelemiseen.
.Ola toimi Naantalin Yhteiskoulun vahtimestarina ja sittemmin täysin palvelleena palomiehenä hän siirtyi eläkkeelle.
Ola on taitava käsistään , taiteellinen ja ahkera. Mutta enne muuta  hänestä voi ottaa mallia ihan tavallistakin elämää varten:
Ja juuri siksi fiksu itsestään huolta pitävä ja muista välittävä uskollinen naantalilainen sai eilen osakseen monia onnitteluja.
Naantalin kaupunki ja me naantalilaiset saamme olla sekä kiitollisia ja ylpeitä kunnia-asukkaastamme Olavi Vuorisalosta.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!