Olavi Jokisen muisto elää

olkkuomakuva.jpg

Olavi (Olkku) Jokisen  äkillisen kuoleman suruviesti sattui Naantalin 575-vuotispäivään. Monet meistä tulevat muistamaan 77 vuotiaan Olkun poismenon tulevina Naantalin merkkipäivinä siitä, että kunnioittavia kiitoksia olisi pitänyt osoittaa ajoissa.

Olavi Jokinen kasvoi äitinsä kanssa isän jäätyä sinne jonnekin. Pitkäksi kasvanut nuorukainen kävi koulua Naantalin Yhteiskoulussa ja tuli ylioppilaaksi 1960. Vieläkin hän mahtui lakkiaispukuunsa.Hän säilytti tyylinsä ja tapansa. Hän oli nuorekkaan poikamainen vaikkakin jo Naantalin NMKY:n riveissä koripalloa pelatessaan häneessä oli paljon vanhemman miehen seestynyttä tasapainoisuutta. Tenniskentällä ja orkesterissa hänen suorituksensa kertoivat urheilun ja taiteen yhdistävästä luonteesta.

Olavi Jokinen teki pitkän uran postin taloushallinnollisessa tehtävissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Olkku oli oman tiensä polkija, mutta utelias ja valmis innostumaan.
Vaikka hän oli nähnyt paljon, niin ei ollut Naantalin voittanutta. Tämä oli hänen kotinsa laajassa merkityksessä. Täällä hän viihtyi ja samanhenkisten harrastajapiirissä on oli omimmillaan. Seurassa hänelle oli aina paikkansa; hän osallistui ei äänellä vaan asioilla, näkökulmilla  ja  vienolla hymyllä.

Hänen syvällinen kiinnostuksen kohde oli  kolminainen: Taide, historia ja Naantali.
Hän innostui suurista tapahtumista, kuten 1914 vuoden sotasanomapostikortista tai pienestä yksityiskohdasta kuten postikortin kauniista käsialasta.

Enää pyörä ei nojaa Pehtorin porttiin ja rantaparlamentin penkillä on tyhjä paikka.
Suuri menetys on kohdannut meitä tosinaantalilaisia.
MR

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!