Nostalgiaa -kuumaa urheilua

TuplamestatriTeijula20180723.JPG

Urheilu oli 1950-luvulla - silloin kun kesät olivat aina lämpimät - elämän sisältö.


Naantalin urheilukentän hoitajan hiuippumukavan Juholan Papun olympialaiset aamupäivällä, radion ja lehtien urheilupalstojen lukeminen ja kavereiden kanssa puhuminen keskittyi urheiluun.

Tuon ajan suuret sanakarimme olivat Olavi Vuorisalo,NALÖ ja Voitto Hellsten,TUTO

Nyt Kalevan kisoissa urakoivat tuplamestariksi  Markus Teijula, Naantalin Löyly ja Milja Thureson, Turun Toverit kolme mitalia. Teijulan kuva TS:n ja Thuresonin Ylen sivuilta


Siinä oli mukava heijastuma nuoruuteni dilemmaan. Kaikki kaverit urheilivat loistavassa, maan kuulussa Naantalin Löylyssä ja minä isäni perustamassa vaatimattomia tuloksia tekevässä Naantalin Tovereissa, jonka lyhennys oli NATO.
Olin tietenkin naantalilainen Olan ihailija - henkken ja vereen, mutta  jako SVUL - TUL oli tiukka ja tietenkin tullilaiset koimme olevamme vähän toisen luokan porukkaa. Onneksi oli Tuton Hellstenin Voti, joka itsetuntoa kohotti.
Jako ei ollut mukava, mutta helpotukseksi oli monia hyviä lapsuuden ystäviä ja elinikäisä kavereita, joiden kanssa seurusteltiin jo silloin yli liittorajojen. Ja hienoa on, että nämä raja-aidat ovat pääososin mennyttä aikaa.

Telkkarissa Markusta haastateltiin ja vastaukset olivat harkittuja ja fiksuja. Liikutus ei ollut kaukana, tunne oli voimakas.
Pieni - myös vanhoja muistoja mieleen tuonut juttu on se, että Markuksen komeat voitot eivät mielestäni saaneet ansaitsemaansa näkyvyyttä laajemmin onneksi kuitenkin  TS:ssä.
Eli taas pieniä sorretaan, kuten Olaa aikoinaan.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!