Niinistö, Orpo, Soini ja May

BrexitistC3A4menestys20160712.JPG

Mitä tekee Sauli Niinistö korkealla kansansuosiollaan, kyseli HS:n kolumnissa Kari Huhta. Voisiko Niinistö viedä tai estää Suomen Nato-jäsenyyden?
Kysyn, että voisiko hän olla kekkosmainen ja pitää Suomen läntisistä turvallisuusintresseistä kiinni siten, että Venäjäkin sen hyväksyy ja siten että se olisi Lännenkin kannalta viisasta.

Samaisessa lehdessä Juhana Rossi odottaa Petteri Orpon linjauksia vähän heitteillä olleeseen valtionvarainministeriöön.

- Ei ministeriö ole lyhytaikaisista ja ei niin vahvoista ministereistä huolimatta heitteillä; se on ollut ja luultavasti pysyy virkamieskomennossa, luulen tietäväni.
Jokin Tullin siirtämin sisäministeriöön ja verotuksen keskittämine verohallinnolle on ensisijassa hallinnollista, eikä sillä ole juurikaan poliittisia eikä taloudellisia vaikutuksia.
Enemmän odotan mitä tarkoittaa laaja veropohja ja alahainen aste?
Soteen liittyen kunnat ovat jo menettämässä yhteisveron tuoton ja läheltä piti, etteikö kiinteistöverokin viety. Tällä tontilla on Petteri Orpon kovin homma.

Timo Soini sanoo Porissa, että kyllä puolueella on oikeus puhua mistä vaan ja mitä vaan. Niin se on ja niin myös persut tekevät. Muilla on täysi oikeus tehdä johtopäätöksiä ja erityisesti on syytä olla huolissaan, miten tällaisen puolueen ulkoministeri voi palvella isänmaan asiaa. Ylimielisyys on vaarallinen tauti.

Johannes Virolaista rakastettiin, ja omat rakastivat Vennamoa., samoin kuin demarit Mauno Koivistoa. Vanhanen ja Sipilä ovat enemmän teknisiä johtajia. Insinööriin on hirveän vaikea rakastua. Maistereihin, taiteilijoihin, toimittajiin, urheilijoihin ja muihin, joissa vähän jotakin rosoa, rakastutaan, mutta sitten myös petytään. Se shemeikka on niin niin jumalottaman jännä, mutta kun arki koittaa… Timo Soini kirjassaan Peruspomo.

Brittien kovaksi kehuttu tuore pääministeri Theresa May valitsi ulkoministeriksi puheenjohtajakisasta luopuneen Boris Johnssonin. Hän kehuu johtavansa Brexitin kansansa menestykseen; lehmänkaupoilla ja monikärkisellä linjalla.

"Verojen osalta korostamme, ettemme priorisoi varakkaita, mutta sinua.” sanoo Theresa May
"Me teemme kaiken voitavamme antaa sinulle enemmän valtaa elämääsi."
Hänen kommentit kuvastavat voimakkaasti populistiseen Brexit kampanjan iskulausetta — "hallita"(take control) — ja täten hän näyttää vahvistavan, että hän on halunnut oppia 23 kesäkuun kansanäänestyksestä.
Hän haluaa johtaa hänen puolueensa keskustaan maassa, johon kaoottinen Labour oppositiossa on jättänyt tyhjiön. Hänen mahdollisuudet voivat heikentyä huomattavasti, jos Brexit johtaa talouden taantumaan. FT 13.7.2016

Kuvasta päättelen, että puhetta kuuntelevat ovat varautuneita kädet suojausasennossa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!