Niin  se muual' ja Naantalis' kans'

PuoluekannatusHS20170404.JPG

Gallup-tutkimus vahvistaa , että kolmen kampailu on tiukkaa kärkisijasta. Kampanjoinnilla ja alhaisella äänestysaktiivisuudella on Kokoomusta nostava vaikutus. Perussuomalaiset hyötyvät myös aktiivisista paikoin fanaattisista ehdokkaista; Jussi Halla-aholla on vetoa yhteen ja Timo Soinin toiseen suuntaan, mutta molemmat lisäävät yrittämistä.
Helsingissä ja Turussa on SDP:llä hankala asema; pormestarimalli ja vetovoimaiset ehdokkaat nostavat erityisesti kokoomusta ja vihreitä.


Miten Naantalissa mennään?

Kokoomuksessa kamppaillaan kiivaasti vallasta: Vihollinen, verivihollinen, puoluetoveri vitsi on tällä täyttä totta. Kaupungin johtopaikkojen hunajapurkki vetää puoleensa; mitään säästämättä ja kaikkia keinoja käyttäen kamppaillaan ykköspaikasta. Ja se aktivoi jopa siinä määrin, että kirkonmenojen aikoihin harrastettiin vaaliyllytystä Kaivokadun päässä. Pilapiirtäjä Karin entisestä kypäräpäisestä papista on muisto vain.

Perussuomalaisten rautanyrkki on kasanedustaja – melkein Vilhelm Junnila, joka osaa ja tahtoo menestyä. Häntä pelottaa syystä puolueen Waterloo. Hän menestyi eduskuntavaaleissa Jussi Halla-ahon avulla ja samalla hevosella mennään nyt tai ei sitten koskaan.

Keskusta on Naantalissa asettunut pääosin Kokoomuksen tukipuolueeksi. Oman profiilin puute voi haitata ja keskinäinen hallituspöydän jäsenten Heinin ja Samulin välinen muodollinen kisa on niin kesyä, ettei se innosta. Juurevaa talonpoikaa tarvittsiin!

Vihreät on laajalla ehdokaslistalla ja Ville Niinistön tuella varma nousija. Tuleeko joukkoon jatkossa vihreän punaisia sävyjä on epävarmaa, koska ehdokkaiden joukosta voivat nousta paremmin sinisen taustan omaavat.

Vasemmistoliitto ei ole Naantaliin saanut puheenjohtaja Li:n tyyppistä uutta verta, joten vanhoilla mennään, eikä ihmeitä odoteta.

Kristillisdemokraateilla on puolueen varapuheenjohtaja vahvana ja vaikuttavana veturina Naantalin Tommy. Jussi ”Auer” Manner on valtakunnan julkkis ja häneltä odotetaan ehkä likaakin. Mutta voittaja kd-lista on.

Sosialidemokraattien ongelma on ikääntynyt ehdokasjoukko. Poikkeuksena  kaikkien aikojen nuorin ehdokasa Helmi Kymäläinen  vahvista säännön.
Porukalla tehdään vaalitöitä vähän laiskan laisesti. Asiapuolella on osaamista ja taustalla selkeää linjaa, josta innostuminen edellyttäisi äänestäjän mukavuusalueen ylittävää ajattelua. Nukkuvien puolue on demareiden pahin kilpailija.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!