Niin paljon turhaa

Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntaväki sai nauttia kuntaministeri Paula Risikon,kok ja virkamieskunnan informaatiosta. Tällä kerralla esiteltiin uutta kuntalakia.

Risikko oli ristiriitainen ja poukkoileva. Hänen esityksensä oli poliittista liturgiaa. Metropolimalli Turkuun oli ihmeellinen heitto.

Valtionvarainministeriön kamreerilinjan lukkarinoppia iskettiin monesta suunnasta. Valistustakin saatiin. Tietenkin puuduttavan paljon oli kertausta.
Tässäkin tilaisuudessa kuten aina muistutettiin, että parhaita käytäntöjä pitäisi soveltaa ja että kuntapuolen tuottavuus on saatava nousuun. Niinhän se on, mutta kymmeniä tunteja sadan hengen kuuntelusta tulee mieleeni, että mikä mahtaa olla tilaisuuksien kustannus-hyöty suhde.
Varmaan nimittäin on, että suurimmat tehokkuustappiot on aikaansaatu turhilla pulinoilla, joihin erityisesti luen kuntarakenneuhot ja varsinkin sen, että niin paljon on jouduttu kunnissa tekemään työtä suurimpien tyhmyyksien torjumiseksi. Se aika on ollut pois omien kuntien kehittämisestä.
Yhtään ei kannata ihmetellä jo nykyhallituksen suosion vähäisyyttä. Vaikka suuret puheet eivät suuta halkaise, niin tie helvettiin on päällystetty lupauksilla.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!