Niin kaikki muuttu paitsi Paavo Väyrynen

Mauno Koivisto muistetaan tänään monipuolisesti kunnioittavasti monesta hyvästä syystä. Eräs kiitollisuuden aihe on taas tapetilla. Mauno Koivitoo pelasti Suomen Väyryseltä. Lainataan tähän Ylen uutista:

 • Väyrynen sanoo seuranneensa tarkoin EU:n kehitystä, mutta ei löydä siitä mitään yllättävää.
 • - Mikään ei ole yllättänyt minua. Olen tiennyt ja ennustanut kaiken, Väyrynen sanoo.
  Väyrynen on yhä sitä mieltä, että keskusta oli oikeassa vastustaessaan Suomen liittymistä EU:n rahaliittoon. Nyt peikkona on EU:n kehitys kohti liittovaltiota.
  - Kukaan ei kannata liittovaltiota, mutta sitä kohti mennään koko ajan, Väyrynen arvioi.
  Väyrynen pohti ehdokkuuttaan pitkään ja lopulta talouskomissaari Olli Rehnin mahdollinen ehdokkuus toimi jonkinlaisena innoituksena. Rehniä ei Kuopiossa nähty ja hänen ehdokkuutensa on yhä avoinna.
 • Ehdokkaaksi nimetty Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen (kesk.) otti kuitenkin puoluevaltuuston kokouksessa jonkinlaisen Väyrysen vastavoiman ja Rehnin asianajajan roolin.
  - Mielestäni rahaliitto on ollut Suomella hyvä asia. Olli on tehnyt laadukasta ja hyvää työtä rahaliiton ja Suomen hyväksi, Pentikäinen kiitteli.Pentikäisen kehotus "antaa aplodit Ollin hyvälle työlle" kirvoitti kuitenkin puoluevaltuustolta ainoastaan hajanaisia kättentaputuksia Yle 24.11.2013

Tällaista nämä EU vaalit  tulevat olemaan. Eli monelle hevosella mennään ja puolueet ovat tavarataloja eli ehdokkaita on jokaiseen lähtöön sekä kaikkien makuun. Kun tähän lisätään se tosiasia, että EP:n liberaaliryhmä on federalistisin, niin siinä sitä ollaan.
Olen tiennyt ja ennustanut kaiken sanoo se sama Väyrynen jonka väitöskirjassaan vuonna 1988 tiesi, että kaikki muu muuttuu paitsi, että Neuvostoliitto pysyy.
Ei entisellen kai mikään, jos ei lukuun oteta Paavo Väyrystä, joka koskaan ei muuttua voi.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!