Nesteessä:Saneeraus ja pääluottamusmiesvaali

Nestesaneraa20141126.JPG

Neuvotteluiden tuloksena Neste Oilin henkilöstömäärä Suomessa vähenee 203 henkilöllä vuoden 2016 loppuun mennessä. Näistä noin 100 henkilöä on valinnut vapaaehtoisen eläkejärjestelyn.  Neste Oil tarjoaa muutostukea muille järjestelyiden kohteeksi joutuville 97 henkilölle. Yt-neuvotteluiden käynnistyessä Neste Oil arvioi henkilöstövähennystarpeen olevan 250 henkilöä pääasiassa Suomessa.

Pääosa konsernin tukitoiminnoissa tapahtuvista vähennyksistä toteutuu vuosina 2014 - 2015. Öljytuotteissa vähennykset toteutuvat 2014 - 2016 aikana, sillä Porvoon ja Naantalin tuotantolaitosten operatiivisten toimintojen vähennykset toteutetaan pääosin huoltoseisokkien ja tuotannon muutoshankkeiden aikataulua seuraten. Nesteen tiedote 26.11.2014

Nesteen tiedotteesta ei heti avautunut, että mitä tämä saneeraus tarkoittaa. Naantalin ja Raision edustajat saivat viikko sitten asiasta paikallisjohdolta selvitystä.
Sen verran mitä ymmärsimme, niin siinä  yritetään löytää jatkoaikaa vanhalle jalostamolle. Hieman ihmetytti se, että henkilökuntasaneeraukset on lyöty kiinni, vaikka jalostamon muutosta ei ole vielä hyväksytty, eikä edes loppuun asti suunniteltu.
Toivotaan, että ratakaisut löytyvät eläköitymisen kautta, jotta ei ratkaisu lisäisi jo liiankin korkealle olevia työttömyyslukuja.

Markkinavoimat eivät pahaa tämän päiväisestä ilmoituksista tykänneet; loppukurssi 19,27 € +1,85 % Kohtuullinen on vauhti ollut Yt-neuvottelujen alun notkahduksen jälkeen kuten Kauppalehden kurvit kertovat.

Pääluottamsumiesvaali on käynnissä ja parin viikon päästä tiedämme valitaanko Kimmo Aho vai nykyinen pääluottamusmies. Emme nykyistä tunne, mutta tiedämme, että Kimmolla on monet valmiudet hoitaa vaikeitakin asioita. Toivottavasti Nesteen väki ymmärtää käyttää hyväksi tämän mahdollisuuden.

Oheinen kuva Ylen sivujen infoa

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!