Nesteelle uusi ja ensimmäinen ei-suomalainen toimitusjohtaja

Nesteentoimitusjohtajavaihtuu20180209.JPG

Vuorineuvos Matti Lievonen jää kymmenen vuoden menestyksellisen vuoden jälkeen eläkkeelle.

"Hallituksen puolesta kiitän Matti Lievosta hänen erinomaisesta työstään Nesteen kansainvälisen arvostuksen lisäämiseksi. Hänen toimitusjohtajuutensa aikana yhtiön markkina-arvo on moninkertaistunut. Kymmenessä vuodessa yhtiö on käynyt läpi merkittävän strategisen ja kulttuurisen muutoksen kansallisesta öljy-yhtiöstä maailman johtavaksi, vastuulliseksi uusiutuvan dieselin valmistajaksi. Nesteen erittäin vahva taloudellinen asema ja kilpailukyky antavat Peterille erinomaiset lähtökohdat jatkaa Nesteen kehittämistä", sanoo Jorma Eloranta.

Matti Lievonen ei  ryhdy laakereille lepäämään, vaan hänestä tulee Fortumin hallituksen puheenjohtaja.

Uusi toimitusjohtaja Peter Vanacker on kemianteollisuuden asiantuntija ja kansainvälisen liiketoiminnan taitaja. Tässä on hyvää se, että Nesteen syömähampaat, vuorineuvos Risto Rinteen aikana tehdyt investoinnit uusiutuviin saavat varmaan hyvän kaitsijan ja kehittäjän.

"Odotan innolla, että pääsen jatkamaan Nesteen menestystarinaa ja avaamaan uusia mahdollisuuksia yhdessä Nesteen koko henkilöstön, hallituksen sekä johtoryhmän kanssa. Neste on hieno yhtiö, jossa yhdistyvät innovatiivinen ilmapiiri, erinomaiset suoritukset, globaali edelläkävijyys sekä henkilöstön innostus", sanoo Peter Vanacker.

Nesteen perustamisesta asti vallinnut isänmaallinen kansallishenki  voi joutua liiketoiminnan pyörteissä uudelleen arvioinnin kohteeksi. Kun tiedossa on, että valtion osuus on jo pudonnut alle 50 prosentin, niin mahdolliset muutokset suomalaisessa öljyn jalostuksessa voivat huonompien aikojen koittaessa tulla uudelleen arvioitaviksi.
Valtio-omistajan ja huoltovarmuudesta päättäjien on oltava valppaana. Toivottavasti keskusteluyhteys päättäjien ja henkilöstön sekä laitospaikkakuntien välillä kehittyy.

Toivotaan, että pyrittäessä maailmalla menestyminen ei johda suomalaisten juurien unohtamiseen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!