Naisten päivä 2013

Amerikan sosialistipuolue aloitti naisten Päivän vieton 1909. Päivä on Venäjän kukkakaupan paras päivä.Suomihan naisten poliittiset oikeudet avasi 1906 siten, että naiset äänioikeuden lisäksi saivat myös vaalioikeuden. Ensimmäinen suomalainen naisministeri oli Miina Sillanpää Väinöjen vuonna 1926 hallituksessa. Tanskassa oli olut naisministeri ennen häntä. 
Näitä lasikaton murtajia on sitten ollut eri puolilla ja tietenkin Tarja Halosen presidenttiys on merkittävin.

Sosialisteilla on ollut tässä murroksessa merkittävä uraa uurtava asema.
Tilanne on sittemmin muuttunut ja naisasiaa ajetaan monilla rintamilla ja monella tavalla.
Naantalin kaupunginvaltuusto sai ensimmäisen naispuheenjohtajan vuonna 1970, kun Emäntäkoulun rehtori Liisa Maunu valittiin tehtävään Harri Airisen jälkeen muistaakseni Suomen ensimmäiseksi kaupunginvaltuuston naispuoliseksi puheenjohtajaksi.
Raili Eloranta, Naantalin Työväenyhdistyksen naisjaoston pitkäaikainen puheenjohtaja   on seurakuntaneuvos ja Naantalin sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtajana on ollut Jaana Malmikare ja nyt tehtävässä on Sirpa Hagsberg. Jo pari kertaa Arja Savolainen on ollut Sdp:n ääniharavana kunnallisvaaleissa.

Politiikka on tasa-arvoisinta yhteiskunnan toimintaympäristöä. Muilla puolilla on vielä monia esteitä, joista merkittävin taitaa olla palkka- ja palkkiopuolella. Julkinen puolikin lienee tässä yksityistä parempi.

Opiskelupaikan löytyminen lienee selvimmin alue, jossa tytöt pesevät kirkkaasti pojat ja se tuleekin näkymään jatkossa. Arvaan, että tältä puolelta tulee naisille murheita, sillä  veikkaan poikien pärjäämisen  olevan monien äitien suurimpia huolia.

Yksi otsikko tänään lehdissä oli: Nainen on miehen paras ystävä. Ei huonosti sanottu, sillä tämä puute on miehen suurin murhe.Se on yhteiskunnallinen huolen aihe.

Ps. Kommentti palstalla on lainattu Ilkka Kantolan tiedotetta liittyen naisten päivään. Koko tiedotteen voi lukea tästä


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!