Naantalissa musikki yhdistää

Naantalin Musiikkijuhlilla on tapahtunut ainakin kaksi ihmettä: Ensimmäinen oli, että professori taiteellinen johtajamme Arto Noras keksi perustaa juhlat ja toinen on, että hän on jaksanut tulla meidän paikallisten kanssa toimeen 36 vuotta. Kiitollisin mielin katsomme eteenpäin Naantalin auringon paistaessa.

Musiikkiin liittyen meillä on ikätoverukset, joilla symbioottinen suhde: Naantalin Musiikkiopisto perustettiin vuonna 1978 ja Musiikkijuhlat vuonna 1979. Nämä aikansa kaksoset ovat kehittyneet ja tulleet tunnetuksi. Naantalin Musiikkiopiston oppilasmäärä on kasvanut ja lähentelee 400, joista yli 200 on muskarilaista. Se on myös hienoa Naantalin imagon rakennusta. (Ralf Gothónikin aloitti soittonsa 65 vuotta sitten viis vuotiaan.)

Taloudesta on ollut tapana sanoa, että jotenkuten on taas onnistuttu. Viime vuonna tuli pieni tappio, joka on kuitenkin katettavissa saadulla testamentti lahjoituksella. Tiina Tunturi sanoo, että rahoitus on vaikeampaa – varainhankinta ei enää ole kolmannes, kuten alussa. Pienemmistä puroista on virta kasvatettava ja ennen muuta on muistettava, että kaikkein tärkeintä on yleisö.

”Suomen kesä on täynnä pieniä ilmastollisia muutoksia. Sää muuttuu päivittäin ja lämpötila saattaa heilahdella monta astetta jo päiväsaikkaankin.
Muutos on termodynamiikassa  ero kahden samanperustaisen asiantilan välillä, joita erottaa toisistaan aika. Muutoksen suunta ei ole etukäteen tunnettu.”

Eikö olekin luonnontieteellisen viisasti sanottu!
Tätähän tämä elämämme on täällä Naantalin aurinko kaupungissakin.
Yllä lukemani lainaus on muutama rivi yli 400 sivuisesta Hämähäkki nimisestä kirjasta, jonka on kuten kaikki tiedämme kirjoittanut Ralf Gothóni.

Hän on Naantalin musiikkijuhlan vakiotaitelijoiden juhlilla olon kolmonen (25 kertaa) ykkösenä olevan Arton (36) ja kakkosena olevan Michel Letciec (26) ja ennen neljänneksi sijoittuva Bruno Paquieria (24)

Ralf on ollut 25 kertaisen esiintymisensä sen sekä 2.5.2016 olleen 70-vuotispäivän johdosta onnittelemme häntä. Meidän tapojen mukaisesti onniteltavilta pyydämme lahjaa, joka Ralf on luvannut antaa monessa muodossa, mutta nyt aivan aluksi saamme kuulla tänään arvostetun mestarin juhlien avauspuheen.
MR

Ps. Ja hienon puheen musiikista Ralf Gothóni pitikin : Siinä oli musiikin historia ja musiikin kokemisen ihmeitä  ja kertomuksia koodausmaailman ihmeistä.
Gothonin kirjoista pystyy aistimaan, että hänessä on musikaalisen lahjakuuden ja ahkeruuden lisäksi syvällinen mietiskelijä, joka pystyy ja osaa kirjoittaa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!