Naantalin Yhteiskoulu juhli arvokkaasti ja hauskasti

NYK1000vPC3A4C3A4juhlaOttoElomC3A4ki20151031.jpg

Naantalin Yhteiskoulun ja sen työn nykyisiä jatkajien Lukion, Maijamäen ja Suovuoren yläasteiden juhlat huipentuivat ensin perjantaina koulujen omat juhlat ja sitten lauantaina pääjuhla Kiristoffer-salissa ja ilta Liikuntahallissa ja vanhassa ja uudessa koulurakennuksessa.
Koulu hoiti hommansa hienosti. Opettajat ja oppilaat olivat yhteisellä asialla ja niinpä arvelen, että mukana olleet lähtivät hyvällä ja luottavaisella mielellä mukavien muistojen kera sulattelemaan koettua.
Pääjuhlassa oli kolme puhetta ja musiikkia, liikuntaa ja draamaa.

Keijo Virtanen, Naantalin koulun oppilaista yliopistomaailmassa menestynein Turun Yliopiston entinen rehtori hoiti juhlatoimikunnan puheenjohtajan tehtävän ja historian kirjoituksen valvonnan aikaansa säästämättä. Ja sen lisäksi piti vielä juhlapuheen, jossa oli asiaa ja asennetta.
Lue puhe kokonaisuudessaan
kirjoituksia palstalta:

Susanna Korhosen ja Virpi Vähäpassi-Viljasen taidokas ja onnistunut ohjelma kosketti ja sai kiiltoa silmäkulmiin.
Suovuoren tyttöjen tanssiesitys oli joukkuevoimistelun taituruutta.
Lukion draama-ryhmän esitys oli mykistävä; niin kypsää ja kaunista.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Otto Elomaa avasi entisille oppilaille kuvan nykykoulusta, jossa opettajat ja oppilaat opettavat yhdessä vuorovaikutteisesti. Hän arvioi Naantalin koulun olevan hyvän muihin vertailtaessa. Opettajille hän antoi kiitettävät paperit.

Viimeistä paikkaa täynnä ollut sali purkautui hitaasti. Paljon oli sanottavaa ja sitten monet luokat menivät koululle pitämään luokkakokouksia. Taloon tutustumista johdattelivat lukion fiksut ja avuliaat oppilaat. Ihan tuntui siltä, että ajallisesta etäisyydestä huolimatta oltiin koulutovereita.

Iltajuhla liikuntahallissa oli sitten rennompaa menoa. Monipuolista musiikkia Naantallin kaupunginorkesteri Opexin johdolla ja koulun entisen oppilaan Routamaan Hessun organisoimaa illastusta ja vähän viiniä. Ja juttu alkoi luistaa.
Ohjelmassa oli suururakan tehneen Saran Rollen kuvaesityksen esittelyä, Luonnonmaan miesten hirven huutoa ja miesopettajien loistavaa liikuntaa.
Ja päätteeksi tanssia ja niinpä ilta oli vierähtänyt ja viinilaatikot takaisin ja lopuksi opettajat ja oppilaat rehtorin johdolla alkoivat purkaa juhlavarustusta. Olipa ihmeellistä, että tämänkin vielä sai nähdä.
Ja niin oli aika palata ihan heräillä takaisin koulutielle.

Mikko Rönnholmin tervehdyspuhe ja Otto Elomäen abiturientin puheet ovat kirjoituksia  kirjoituksia sivuilla.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!