Naantalin valtuusto päätti lähteä Masku-selvitykseen

urpontilalle20140609.jpg

Naantalin valtuusto otti selvän kannan ja päätti lähteä selvittäjien esittämään Naantali-Masku liitosselvitykseen.
Päätös ei ole ollut niin helppo kuin miltä se näyttää. Siinä ovat valtuustoryhmät ja valtuutetut venyneet merkittävään suoritukseen. Tältä pohjalta on hyvä lähteä selvitystyöhön, josta tulee melkoinen työsarka, mistä ei tule vaikeuksia puuttumaan:
Mutta jos avoin ja rehellinen, tosiasiat tunnustava toimintatapa ja monipuolinen osallistuminen kaikilla tasoilla jatkuu, niin kuka tietää, vaikka tästä jotain  tulisikin.

Valtuustossa kunnioitettiin edesmenneen  Urpo Alhon kunniakasta uraa. Sellotaiteilija Hannu Kiiski hiljensi valtuuston ja yhdisti Urpon Musiikkijuhliin.

Urpon poismenon johdosta Pirjo Maja nousee valtuustoon, Arja Savolaisesta tulee kh:n yleisjaoston puheenjohtaja ja Kimmo Ahosta jäsen. Hannele Vienosesta puolestaan tulee kh:n varajäsen.
Satamalautakunnan varapuheenjohtajaksi siirtyy Jaana Malmikare ja jäseneksi tulee Juha Takanen.

Valtuusto käsitteli viime vuoden tilinpäätöstä ja siihen liittyviä kertomuksia. tarkastuslautakunta kiitteli viime vuoden vaikeissa olosuhteissa suoritetusta hyvästä työstä vs. kaupunginjohtajaa Martti Sipposta. Hieno ja oikeaan osunut ele.
Lauri Laine puhui Sd-ryhmän puolesta ja puheenvuoro on kirjoituksia palstalla.
  Vilhelm Junnila (ps) muistutti tarkastuslautakunnan roolista lainaamalla asiantuntijoita.

  • Heikki Harjula ja Kari Prättälä erinomaisestiomaisesti käsitelleet asiaa. Suora lainaus heiltä ja tiedoksi tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle:
  • "Tarkastuslautakunnan on syytä kiinnittää huomiota siihen, mitkä tavoitteet eivät ole toteutuneet, mutta sen ei ole syytä pyrkiä kertomaan kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, miten kuntaa olisi johdettava ja mitä olisi pitänyt tehdä.  Osallistumalla päiväkohtaiseen
    kunnallispolitiikkaan lautakunta menettää mahdollisuutensa esittää arvovaltaisesti
    arvionsa siitä, miten kunnan hallintoa on tarkastusvuoden aikana hoidettu."

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!