Naantalin kupla?

Naantalinhautausmaa20170111.jpg

Pidämme Naantalia lintukotona. Tuttu ja turvallista, kaunistakin. On oikein, että ymmärrämme arvostaa sitä ja kohtuulista, että nautimme siitä. Presidentti Sauli Niinistökin herätteli meitä tästä etuoikeudestamme viime kesänä Naantaliin tullessaan. Uutena vuotena hän taas muistutti toisesta ulottuvuudesta kanssaimisistä: lausui:

”Satavuotiaan Suomen yksi tärkeä sanoma voisi olla: Sinä voit hyvin kun kukaan ei voi pahoin.

Näin on Naantalissakin. Meidän on ajateltava muita kanssaihmisiä ja kannettava huolta kaikista. Silloin oma arki ja juhla ovat antoisampaa.

Presidentti Barak Obama muistutti jäähyväispuhessaan maailmalla levinneestä ja naantalilaisillekin tutusta vaarasta, sisään päin kääntymisestä, jota hän kutsui kuplaksi:

”Meillä on tullut niin mukava olo omissa kuplissamme, että me hyväksymme vain sellaista tietoa, joka sopii mielipiteisiimme, on se sitten totta tai ei”, Obama sanoi Chicagossa tuhansien hurraavien kannattajiensa edessä.
”Ellei meillä ole jonkinlaista yksimielisyyttä faktoista, halua hyväksyä uutta tietoa – – tai sitä, että tieteellä ja järjellä on väliä, jatkamme toistemme ohi puhumista, ja kompromisseista tulee mahdottomia.” HS 11.1.2017

Tämä sopii Härkäviikoilla pohdittavaksi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!