Naantalin kuntavero nousee 19,00 prosentiin

Naantalintalousarvio2017veroarvio20161101.JPG

Naantalikin nostaa veroprosenttia ja muiden kuin asuntokiinteistöjen kiinteistöveroa. Nykyisen 18,50 prosentin nosto lisää tuloja n. 2 M€ ja mökkiveron 0,30 prosentin korotus nostanee n. 0,3 M€ (tarkistamaton).

Kuntaveron korotus ei ole SDP:n vaatimus, vaan kaupunginjohtajan ehdotus, jonka Kokoomus on hyväksynyt. Sosialidemokraatit olisivat voineet hyväksyä alemmankin tason, jos vastaavasti mökkiveroa olisi nostettu. Tämä tässä vaiheessa, kun tiedämme, että muunlaisia selityksiä tulemme kuulemaan.

Kuviot kertovat, että odotukset verotulojen kehityksestä ovat vaatimattomat. Joten jos hyvin käy, niin parempia lukuja voidaan nähdä. Tämä tarkoitta, että tulojen puolesta voitaisiin olla suhteellisen turvallisin mielin, ellei edessä olisi sote-uudistuksen uusien verojen uhka. Kuntien osuutta yhteisöverosta vähennetään kolmanneksella eli Naantalin tapauksessa runsaat 2 M€. Kuntaveroa alla olevan laskelman mukaisesti pakkoleikataan 12,3 prosenttiyksikköä.


Yllä olevassa kaupunginhallitukselle jaetussa kuvassa nähdään, että naantalilaisten kunnalle maksama osuus laskee n. 50  M€ eli vuonna Naantalin kaupungille kerätään 23 M€, kun nykyjärjestelmällä kuntaveroa tulisi 73 M€.

Tämä 50 M€ ei tule Naantalin tilaaman  asiantuntijan arvion mukaan todennäköisesti riittämään maakunnan tarpeisiin, koska Naantali on hoitanut sote-kustannukset selvästi maan ja Varsinais-Suomen muita kuntia halvemmalla. Tulevaisuudessa naantalilaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan valtiolle veroja muiden puolesta tai sitten naantalilaisten palvelut huononevat.
Ei hyvältä näytä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!