Naantalin budjetti on hyvä uutinen

Digtaalijalokki2131114.jpg

Naantali pyrkii taas veroparatiisiksi uutisoi Turun Sanomat kun taas Rannikkoseudussa kerrottiin , että rivakkaa kasvua tavoitellaan.
Budjetti on hieman puolen miljoonan verran alijäämäinen, ei kuitenkaan huolestuttavalla tasolla. Varovaisuutta on verotulojen kasvussa. Tilannehan on sellainen, että tänä vuonna veroja kertyy niiden tuloutuksesta johtuen tavanomaista enemmän ja ensi vuonna se näkyy suhteellisena laskuna.

Mutta se varsinainen tulevaisuuden jokeri ei olekaan tässä vaan valtionosuuksissa. Tänään piti nimittäin olla tiedossa, miten Rauman ex. kaupunginjohtajan Aarno Miettisen valmistelema uudistus tulisi meitä koskemaan. Tiedossamme on, että alkuperäinen esitys tarkoittaisi, että vain viisi varsinais-suomalaista kuntaa voisi nousta plussalle kaikki muut menevät miinuksella. Eikä tiedossa taida kohdallamme olla tulossa ihmettä, kun Turun jo nyt 50 prosenttia asukasta kohden suuremmat valtionavut tulisi vähintään säilyttää. Tämä on nyt poliittisen kädenväännön kohteena ja sen tuloksesta emme paljokaan odota, valitettavasti.

300-400 asukkaan kasvutavoite on kova. Vaikka vanhoja muistelevia pitääkin pistää tikulla silmään, niin sanottakoon, että paljon pitää Kokoomuksessa tapahtua muutosta, jotta tämä saavutetaan. Siellä on näitä kerrosallergiaa sairastavia, yksittäisiä intressejä kuuntelevia ja päätöksen tekoa kammoksuvia ihan liikaa. Mutta toivotaan, että parin vaalikauden Ruususen uni olisi ohi.; ehkäpä keskemmällä olevat ryhmät pakottavat valtapuolueen rakentavalle tielle. Jotain merkkejä on ilmassa.
Eikä se vielä ole tässä, vaan myös valittajia näyttää riittävän.

Tiedottaminen on kyllä kummallista. Pistänpä tähän Naantalin nettisivujen tämänhetkisen etusivun. Ei sanakaan budjetista.

Turha on sähkön nopeudella toimi, jos ei ole kiinnostusta eikä käsitystä siitä, mikä on tärkeää ja mihin pitää kiinnittää huomiota.  Vastaako tästä kukaan?

Olen tämän jutun kuvaksi valinnut eilisen iltahämärän kuvan siksi, että on ollut harvinaisen lämmin syksy ja ilma välillä rauhallinenkin. Sellainen on ollut budjetin tekemisen henki. Ja siitä voimme olla hyvillämme. Vs. kaupunginjohtaja käänsi henkilöstömenot laskuun. Aikamoinen temppu ilman suurempia rähinöitä.

Timo Kvistin
eläkkeelle siirtyminen näyttää todennäköiseltä. Naantali tulee valitsemaan uuden kaupunginjohtajan ensi vuoden alussa.  Päteviä ja sopivia löytyy varmasti oikealla puoluekannallakin varustettuina. Nyt joutuvat päättäjät kovan paikan eteen; tehdäänkö helppo vai järkevä valinta. Jos kaavoituskäytännöstä uskaltaa päätellä, käännytään helpon puoleen.

Ps. Kommentti Raimo Leinolta:


Osuva kuva Naantalin talousarviolle. Tiktaalli, Naantalilaisittain tiftalli,

Kukaan ei pystyne arvioimaan sen hintaa. Ajan saatossa se on tuhoutun monesti jäiden sitä murjoessa, kuten talousarviokin. Mutta aina se on kunnostettu, kuten talousarviokin. Monelle se on tuonut virkistyspaikan, kuten talousarviokin.

Monelle myös työtä, kuten talousarviokin. Monelle myös ollut ihmetyksen aiheena, kuten talousarviokin. Mitä kaikkea pienet yksityiskohdat Naantalissa kätkeekään menneestä ja tulevasta?TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!