Naantali siirsi tilinpäätöksen juhannusviikolle

Kylpylä jatkaa Rantsussa.

Naantalin kaupunginvaltuusto piti pikakokouksen vaikka esityslistalla oli 15 asiaa.
Rantaravintolan vuokraukseen liittyvä määrärha muutos  meni yksimielisesti läpi sen jälkeen Sirpa Hagsberg,sd oli ilmoittanut, että sosialidemokraatit olivat vuokrauksen käsittelyn alkuvaiheessa esittäneet kohteen kilpailuttamista, mutta hävittyään sen,  olivat hyväksymässä ehdotuksen vuokrata kohde edelleen kylpylälle.
No asiassahan oli sellainen vaihe, että kaupunginjohtajan esityksessä oli jäänyt huomaamatta, että tälle vuodelle ei ollutkaan riittävästi remonttirahoja ja siksi piti saada valtuustolta lupa rahoituksen muutokseen, jotta jo tänä vuonna voidaan korjauksiin ryhtyä. Saa nähdä riittävätkö 570.000 euron rahat?

Röölä on kumma peruna

Röölän yleisestä käymälästä ja yhteysalus liikenteen Röölään saamisesta aloitteet tehnyt Lauri Laine,sd kummasteli kehäpäätelmää: YLEISTÄ VESSAA EI TARVITA, KUN SATAMSSA EI OLE TOIMINTAAKAAN, KUN SITÄ EI HALUTA SINNE SAADA YHTEYSALUSLIIKENTEEN REITTEJÄ MUUTTAMALLA.

Tilinpäätös  juhannusviikolle

Tilinpäätökseen liittyvä merkittävin asiakokonaisuus siirrettiin kaupunginhallituksen ehdotuksesta 20.6.2016 pidettävään ylimääräiseen valtuuston kokoukseen. Hallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna, kok perusteli ehdotusta valtuutetuille jääneen lyhyen asiakirjoihin tutustumisajan vuoksi. Hänen esitystään kannatti tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Juha Haapakoski, kok , joka arvioi omana käsityksenään, että tilintarkastajien esiin nostama konsernitilipäätöksen osaamisongelma on sataman yhtiöittämisestä johtuva.
Valtuutetut voivat nyt paremmalla ajalla perehtyä laajaan ja monipuoliseen tarkastuslautakunnan kertomukseen, kun samalla kaupunginhallitus voi ryhtyä tilintarkastajien edellyttämiin konsernitilinpäätöksen kehittämistoimenpiteisiin.

Tilinpäätöstekniikka on oma taiteen lajinsa, eikä maallikko  kovin syvällisesti asiaan kykene paneutumaan. On luotettava omiin virkamiehiin ja ulkopuolisen auktorisoitujen tilintarkastusammattilaisten arvioihin.
Tarkastuslautakunnassa luottamushenkilöt kollegiona voivat keskittyä valtuuston asettamien tavoitteiden toteuttamisen arviointiin.
Tämä ylimääräinen kierros toivottavasti vie Naantalin käytännön selkeään lain asettamia aikarajoja kunnioittavaan ja kaikille vaiheille riittävästi aika antavaan proseduuriin. Ehkäpä sekin ihme nähdään, että Naantalissa päästään monia vuosi vaivanneesta jatkuvista erikoistilanteista.
Sen jälkeen kaupunginhallituksen ja valtuuston luottamushenkilöt voivat keskittyä päätehtäväänsä eli strategisempiin linjakysymyksiin selitystekniikan kiemuroiden seuraamisen sijasta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!