Naantali jatkaa Fennovoimassa

Naantalissa on kova usko ydinvoimaan yleisesti, erityisesti Fennovoimaan ja aivan erikoisesti Rosatomiin.
Kaikki ilmoilla olleet  laskelmat ovat kovin ruusuisia. Riskejä hankkeisiin sisältyy ja uskon asiaksi ydinvoima on luokiteltukin niin puolesta kuin vastaankin.
Sosialidemokraatit pitivät päätöstä liian riskialttiina. E.ON:in poisjäänti ja muut luopujat ja niiden tilalle tullut venäläinen pääomistaja eivät ole vakuuttaneet. Joten Hannu Aalto esitti Arja Savolaisen kannattamana hankkeesta luopumista. Äänin 11-3  muut hallituspuolueet päättivät jatkaa mukanaoloa.

Naantalin Energia on vaatimaton tekijä energiamarkkinoilla ja sen tehtävä rahoittaa hanke omarahoituksella on ylivoimainen. Mutta Naantalin Energian todellinen takuumies ei olekaan Naantalin kaupunki, vaan sähköverkossa oleva sähköasiakas. Vertailkaapa hyvät kantanaantalilaiset omien sähkölaskujenne siirtohintoja. Entinen edullinen Naantali on nostanut hintoja ja on jo lähes haja-asutusalueen ja saariston Fortumin jakeluverkon hintatasolla ja oleellisesti Turku Energian hintojen yläpuolella.

Valtion omistajaohjauksesta on puhuttu paljon. Sitä on pidetty epäselvänä. Naantalissa asia on kaupunginhallituksen päätöksellä hyväksytty avoimesti ja selkeästi ja vieläpä tietäen kuka mitäkin mieltä aiheesta on.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!