Naantali heijastuu Kööpenhaminaan

Valmetintilaus20160907.JPG

Hyvä uutinen N:o 1 on,
että TSE:n Mopo etenee aikataulussa ja ensivuonna näihin aikoihin on höyry päällä ja koeajot alkavat.

Nyt työmaalla pyörii satoja pääosin suomalaisia, mutta paljon muitakin duunareita ja pomoja. Suunnitteluunkin käytetään kymmeniätuhanseja tunteja ja paaluja on menneyt 30 kilometriä ja saman verran tulee putkia laitokseen. Kaikki automaatiot ja järjestelmät vaativat rajusti softaa, jolla optimoidaan ja tehostetaan käyttöä myös ympäristön kannalta.Paremmaksi toiminta muutuu ja lämpöhuolto ja kotimainen sähkön tuotanto varmistuu. Lopulliset tulokset ovat tiedossa parin vuoden kuluttua, kun laitos on toiminut ja nähdään, miten biomateriaali saadaan liikkeelle.

Hyvä uutinen N:o 2 oli
,
että Kööpenhaminaan tulee naantalin ”sisarlaitos”, jonka kattilan toimittaa myös Valmet.

Pitää saada investoinnit käyntiin,
on pyörinyr puheissa.Niin se on, ja tässä nähdään, että kotimainen puoli-infrahanke on hyödyksi viennille ja työllisyydelle. Ei Suomi säästämällä ja kuristamalla nouse.
Kysymys  on uskalluksesta ja rohkeudesta.
Niiden puute Suomelle ollut ja on varsinainen este. Palkkojen alentamisessa on haukuttu värrä puuta. Laajempaa viisautta ei ole ollut tarpeeksi.
Turun telakka on aiheesta uutisen ylivoimainen, mutta kyllä tämä Naantalin laitos, joka on alueellisen ja teollisen yhteistyön tulos ansaitsisi tulla enemmän kuin mainituksi.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!