Muuta sääntöjä, säilytä Eurooppa

MuutasC3A4C3A4ntC3B6jC3A4jasC3A4ilytC3A4EU20170109.JPG


Sääntöjä muuttamalla varmistetaan Euroopan tulevaisuus

Vastauksia ongelmiin ei löydy vanhoista paikoista, aloittaa Stephanie Flanders FT kolumninsa 8.1.2017,  juttunsa hän lopettaa:

Päättäjät näyttävät ajattelevan, Eurooppa-hanke on turvassa, jos valtavirran poliittiset johtajat selviävät seuraavien 12 kuukauden aikana. Eurooppa on todella suojattu vain, jos se voi löytää uusi keinoja menestykseen — jotka päättäjät hyväksyvät niin, että saavutetaan lopulta kunnon talouskasvu jokaiselle jäsenmaalle. Tämä uuden maailman olosuhteissa pärjääminen ratkaise enemmän, kuin vain pitämällä  Eurooppa-kerho kasassa.

Flanders kiinnittää huomionsa EU:n keskiseen ongelmaan. Se ei ole byrokratia eikä instituutiot ei siis EU. Se on kansallisia hallituksia johtavat politiikot, jotka menevät aidan matalimman kohdan yli tai jopa ali tarvittaessa pelastaakseen oman nahkansa. Sen jälkeen voi huokaista helpotuksesta ja populistien tilanne  sen kun paranee.

Suomi on ollut tässä pelissä yksi sotkija. Muistettakoon vaikka EU:n pakolaispoltiikkaa, jolloin  Suomen SOS hallituksen katse oli kotikentän kanattuslukemissa, ei Suomen eikä Eurroopan edussa.

Hallituksen maahanmuuttopolitiikan sekoilulinja ja presidentti Sauli Niinistön radikaali ehdotus EU:n  yhteisestä kehitysapupoltiikasta eivät ole samasta maasta.
EU:ta tarvitaan ja kansalaiset hyväksyvät sen.
Timo Soinin slogaani "Missä ongelma siellä EU" on kaikkea muuta kuin hauska - hirtehistä ja kohtalokasta ei- huumoria.  Maailma on näyttänyt sen jutun onttouden ja vaarallisuuden.
"Maailman ongelmat tarvitsevat EU:ta enemmän kuin koskaan", sanaili presidentti ja jatkoi että "EU on heikkompi kuin koskaan". Heikko se on Soinin hänen  kaltaisten totuuden vääntäjien vuoksi. Ja vielä pahempaa on, että Juha Sipilä sitä sietää. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!