Musiikkijuhlien SS & AA linja toimii

ASallinenjaANoras20150601.JPG

36. Musiikkijuhlat alkoivat kahden Ässän Sibeliuksen ja Sallisen sekä kahden AAn eli Auliksen ja Arton merkeissä.

Sellainen ihme, jota ei aikaisemmin ole tapahtunut eli muuta pisara tuli avajaisten aluksi, mutta sekin loppui kun arkkipiispa tuli paikalle.
Musiikkijuhlien ja Nesteen yhteinen kutsu oli saanut kutsuvieraat liikkeelle jo avajaisiin ja avajaiskonsertissa olikin kirkko täynnä.

Musiikkijuhlasäätiön puheenjohtajan tervetulispuheessa (referaatti kirjoituksia palstalla) lausuttiin kiitollisia sanoja taiteen ja talouden tasapainosta, Nesteen johtavasta sponsorin roolista ja Arto Noraksen luovasta kestävyydestä sekä Pelastakaa Lasten nousevasta roolista sekä säveltäjämestari Aulis Sallisen monipuolisesta lahjakkuudesta.

80-vuotispäiviään huhtikuussa viettänyt Aulis Sallinen avasi juhlat hienolla lämminhenkisellä puheella, jossa selvisi, että Arto Noraksen kanssa Hiitisten mökin saunan lauteilla ovat monet teokset syntyneet. 


Kun taitelijalla on aiheesta itsetunto kohdallaan, niin hän voi kertoa juttua myöhästyneenä sisään pyrkivästä konserttista juuri soitettavan teoksen säveltäjästä, jonka sisäänpääsyn jykevä vahtimestari torjuu perustelemalla, että säveltäjä voi tosin livahtaa huomaamatta sisään, mutta vahtimestari ei pysty estämään ulos pyrkivien kuulijoiden vyöryä. ”Toivottavasti teillä on tänään jykevät vahtimestarit kun Naantalin Musiikkijuhlille omistettu pianolle ja uruille sävelletty teos esitetään.”
Viimeistään tässä vaiheessa alkoi aurinko paistaa kuulijoiden kasvoilla ja niin hyvällä mielellä lähdettiin kuulemaan monipuolista Sallisen ja Sibeliuksen sävelten juhlaa.

Uutuussävellyksen aikana arvelen monien huomion kiintyneen Kari Vuolan ja Ralf Gotho’nin yhteissoiton onnistumiseen soittajien suuresta etäisyydestä huolimatta. Varmaan myös ajatukset kääntyivät vuosisatojen taakse säveltäjän idean mukaisesti. Hieno suoritus Naantalin kanttorilta soittaa yhteen pianomaestron kanssa.

Pianotriot olivat erilaiset; kuultiin nuorta Sibeliusta ja aikamies Sallista. Turun konservatorion tyttökuoron Sigynellan esitys Lauluja mereltä esitys soi kuin täydellisessä vireessä oleva soitin. Se oli vaikuttavaa esiintyminen suurten mestarien Jorma Hynnisen, Elina Vähälän, Ralf Gotho’nin ja Juhani Lagerspetzin kanssa samassa konsertissa.

Avaus onnistui ja toivotaan yleisön löytävän tämän ja ensiviikon aikana tiensä konsertteihin!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!