Mr. Hockey kutsui Putinin. Venäjä koettelee suomalaisia arvoja.

G20jaPutin20140920.JPG

Mr. Hockey ei ole rautakansleri Kalervo Kummola eikä KHL–kaveri Hjallis Harkimo vaan Australian valtiovarainministeri Joe Hockey, joka ilmoitti, että Vladimir Putinin  odotetaan saapuvan G20 kokoukseen Marraskuussa Australiaan.
KHL:n luonteesta kontinentaalisena siis maanosan valloitusvälineenä kirjoitettiin tänään TS:ssä. 

FT:n kuvavalinta ja HS:ssä karttapiirros kertovat totuuden. Ukrainan itäisistä osista on luovuttu siksi, että  Ukraina ei ole sodaassa pärjännyt. Putinin kelpaa vastaanottaa aplodeja.
Kartalla näkyvä alue ehkä satamakaupunki Mariopoliksella lisättynä tai jopa käytävällä Krimiin asti tulee kuulumaan tosiasiallisesti Venäjälle.
Näin Novorussia alkaa muodostua eikä edes pikku hiljaa.

Meidän suomalaisten sisuksissa käydään kamppailua. Lyhyen tähtäimen etumme mukaista on saada Ukraina rauhoittumaan vaikkapa sitten vääryydellä. Materialaisen hyvän ja moraalisen oikeuden välinen taistelu päättyy lyhytnäköisen ahneuden piikkiin.

Vaikka Ville Niinistön puistokokoomuslaisuus ärsyttää, ja vaikka tunnen myötähäpeää hänen suomettumispuheista, ja vaikka vihreiden perustelut ovat ahterista mukamas uudesta luvasta, niin olen hänen ja muiden esitystä vastaan äänestäneiden kanssa samaa mieltä: Uusittua lupaa ei olisi pitänyt myöntää.
Fennovoimapäätöksessä yhteiskunnan yleiseen etuun on talouden ja ympäristöä painavampana argumenttina otettu mukaan ulkopolitiikka niin puolesta kuin vastaankin olevien toimesta.
Kuten kirjoituksia palstalla kerron olen edelleen slogaanini kannalla: Ydinvoima ei ole ympäristön kannalta niin vaarallista kuin pelätään eikä taloudellisesti niin edullista kuin toivotaan.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!