MOPO:n peruskivi

TSEMopoperuskivi20151005.jpg

Aurinko paistoi ja kaikki hyvin.

TSE:n Monipolttoainelaitoksen peruskivi muurattiin runsaan vierasjoukon läsnä ollessa. Seremoniaa johti Turun Seudun Energiatuotannon toimitusjohtaja Tapani Bastman.

Juhlapuheen piti nykyhallituksen arvostetuin ministeri Petteri Orpo entinen Fortumin neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Turku Energian hallituksen jäsen, yhteistoiminnan kannattaja ja avarakatseinen moderni konservatiivi.
Hänen puheessa kerrottiin hallituksen talouspoliittisista toimenpiteistä ja tietenkin hän kertoi energiapolitiikan uusista aalloista. Kova juttu oli hänen toiveensa, että Turun 800-vuotisjuhliin vuoteen 2029 mennessä laitoksen tulisi toimia 100 prosenttisesti uusiutuvilla polttoaineilla.

Ilkka Kanerva oli varovainen eikä sortunut ehdoitta tukemaan Petterin esitystä. Sen lisäksi, että Ike Kanerva on TSE:n hallituksen puheenjohtaja nyt kun on TE:n vuoro on hän TE:n hallituksen varapuheenjohtaja ja entien IVO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja.


Japi Rosenlöf on ollut tämän energiayhteistyön ensimmäinen ja viimeinen tuki. Ilman hänen panostaan tässä ei oltaisi. Hän on ollut alusta alkaen Turun Seudun Kaukolämmön eli putkiyhtiön, joka on koko järjestelmän aortta niin teknisesti kuin henkisesti. Japi muisteli, että markkamiljoonia käytettiin tunneliputkiyhtiöön lähes sama määrä, kuin nyt euroja Mopoon.

Oheisessa kuvassa Markus Jaakon poika Rauramo entinen Fortumin talousjohtaja on nyt lämpöliiketoiminnasta vastuussa oleva eli TSE:n suurin osakkeen omistajan edustaja, joka kertoi laitoksen sopivan hyvin yhtiön konseptiin.

Kari Kauniskangas
on YIT:n toimitusjohtaja, syntyjään turkulainen Turun liikenneinsinöörin Pentin poika. YIT johtaa rakennusallianssia, joka vetää kohteen rakentamista.
Kuvan rappari on energianeuvos Risto Vaittinen on Turun yhtiöiden ylivoimainen ykkönen ja tämänkin hankeen vastuullinen neuvottelija ja käytännön toteuttaja.
Tapani Bastman on monipuolisesti kouliintunut tällaisen hankeen vetämiseen. Hän on sitoutunut ja innostunut, mutta ei ylitiöpäinen vaan osaava realisti. Häntä parempaa vetäjää olisi ollut vaikea löytää.

5.10.2015 oli hyvä päivä Suomelle, Varsinais-Suomelle , Turun seudulle ja Naantalille sekä tietenkin työllisyydelle.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!