Moottorit / airot / loppu hyvin

VenemiesVilleVuoriajaAiromies20170527.jpg

Ahkerat persut olivat teltallaan ja venemessujen puuhamies Ville Vuorio valvomassa. Toinen päivän vilhelmeistä napasi kuvan omien ilojen parista palavasta airomiehestä.
Kysymys kuului: Kuinka monta hevosvoimaa on Naantalin rannassa?

Hihasta pudoteltiin, että vuoden sotalaivan alkuperäinen teho oli 80 hv, nyt sitä liikuttaa 180 hv ja näytteillä on 100 venettä keksimäärin 150 hv, niin yhteensä olisi 15.000 hevosvoimaa. Kun soutajan pitkäkestoinen teho on 0,1 hevosvoimaa, niin vaadittaisiin 150.000 suotajan voimat tuottamaan venenäyttelyn veneiden tehot. Tosin moottorikäyttöisten veneiden hyötysuhteet ovat surkeat, varmaan suhde soutajaan Suomen sodista tututuksi tullut 1 / 10 joten 15.000 soutajaa tarvitaan ja se voisi olla  luku, jota messut toivovat kävijämääräksi.
Ja ehkäpä tämäkin asetelma kuvaa alla kuvattua poliittista asetelmaa. 

Ps. Ville Vuorio tiedottaa:

Naantalin Venemessut päättyivät sunnuntaina aurinkoisissa tunnelmissa. 

Messuilla vieraili viikonlopun aikana lähes 16 000 messuvierasta, mikä on Naantalin Venemessujen uusi kävijäennätys. Eniten kävijöitä oli messujen päätöspäivänä sunnuntaina.
- Olemme todella tyytyväisiä messuviikonloppuun. Samoin näytteilleasettajilta olen saanut ainoastaan positiivista palautetta.
Venekauppaa on tehty mukavasti ja koeajoja on sovittu ensi viikolle, kertoo Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto iloisena messujen päätyttyä.
- Tavoitteenamme on kasvattaa Venemessutapahtumaa entisestään.
Nykyisellä messualueella se alkaa olla mahdotonta, tarvitsisimme käyttöömme lisää maa-aluita. Tältä osin meidän pitää käynnistää neuvottelut kaupungin kanssa. Messualueen laajentamisella tarkoitan lähinnä ranta-alueiden tehokkaampaa käyttöä, Levanto jatkaa.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!