Monenmoisia kuoppia

Puistotie20131123.jpg

  • Merja Maarit Anneli Ailus on Kevan toimitusjohtaja. Hän oli Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton puheenjohtaja vuosina 2006–2009. Sitä ennen hän oli liiton edunvalvontajohtaja. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Wikipedia

Googlessa 1,5 miljoonaa löydöstä 0,22 sekunnissa. Sellaista on julkisuus, kuoppaista.

Merja Ailus oli Naantalissa Paikallisen KVL:n vuosijuhlassa puhumassa Jytyn puheenjohtajana. Markku Leivon , kokoomuksen valtuutettunakin olleen ja yrittämistä harrastaneen urheilumiehen toimesta oli puheenjohtaja paikalle saatu. Eihän ihan tyypillinen ay-johtaja ollut, mutta eipä liittokaan ihan keskeisimpiä tekijöitä Suomessa ole ollut. Puhe oli ihan ok.

Kun hänet valittiin Kevan johtoon, yllätyin. Taisi käydä niin, että hän luiskahti sisälle, kun muita oli -uskaltaisinko sanoa pätevämpiä - uloslyöty. Minulla ei ole minkäänlaista tietoa Kevan tilanteesta ja syistä ja seurauksista. Jotain kummallista tässä oli. Paljon puhuttiin eduista ja muusta sellaisesta lehdissä kaupaksi käyvästä. Mutta mistä todella oli kysymys, jäi epäselväksi. Oli kovien naisenergioiden kohtaaminen syynä, vai toteutuiko Peterin periaate eli työntekijä etenee urallaan, kunnes päätyy tehtävään, jossa ei ole  pätevä.
Kevan hallitus tietenkin tästä kantaa niin kutsutun vastuun. Se taitaa tarkoittaa sitä, että maailman matkailu vähenee.
Yleiseltä kannalta katsottuna tapauksella voi olla tervehdyttävää vaikutusta tapa ja etuisuuskulttuuriin. Odottaisin myös sijoituspolitiikan sääntöjen tarkistamista. Mielestäni on aika käsittämätöntä, että julkisten eläkkeiden hoitaja saa vapaammin sijoittaa rahojaan esimerkiksi ulkomaille kuin yksityiset eläkeyhtiöt. Nyt olisi myös mahdollisuus pienentää johtajistoa eikä valita uutta toimitusjohtajaa ennen vt. Pekka Alasen eläkkeelle siirtymistä.

Tapasimme päiväkävelyllä rollaattorilla liikkuvan ystävämme. Kertomus oli suorastaan kurja; hurja kaatuminen Puistotien ja jonkun poikkikadun ylityskohdan kuoppaan . Mikä katu oli, sitä ei hän shokkiin joutumisen jälkeen muistanut. Terveyskeskuskipsaus, uusintakipsaus TYKS:ssä ja leikkaus. Huono-onnisen hoidon jälkeen pikku hiljaista tuskaista parantumista nyt jo kolmatta kuukautta.
Tapaus on häpeällinen meidän katujen hoidolle ja terveydenhuollolle. ”Joka ei toiselle kuppaa kaiva, hänen ei pitäisi muidenkaan kuppiin joutuvan” . Mutta näin on käynyt, mutta näin ei saisi käydä. Tämä on korjattava.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!