Mitä muutoin mielessä, se kesällä kielessä.

Kaksoisstrategia
Kokoomus pelaa taas mielikuvilla. Ensin julkisuuteen tulee Vartiainen kumppaneineen ja hankkii kannatusta yrittäjiltä ehdottamalla sunnuntailisien  leikkaamista.  Sitten älähtävät naisedustajat, ettei ainakaan sarisairaanhoitajalta viedä mitään ja nyt sitten puheenjohtaja Petteri Orpo sano ei keneltäkään lisiä leikata.

Ehkä tähän sopii tunnetusta juopuvan käyttäytymismallista väännetty viisaus: ”Mitä muutoin mielessä, se kesällä kielessä”.

Taustalla selkeisiin puheenjohtajan lausumiin ovat viimeaikaiset mielipidetutkimukset siitä, että sarit  tuntevat vetoa vihreisiin, enää ei ole kivaa olla Kokoomuksessa. Eikä sen puolesta demaritkaan vedä, kun nokkaihmiset eivät tahdo saada suutaan auki tai laukaisua edes lapaan syötöstä.

Verojen alentamisen ihme lääke

Jenkeissä Donald Trump puuhuu biljoonien säästöistä, ihan pokkana.
Uskoa on täälläkin aianakin Keskustassa.Onneksi Petteri Orpon varovaisuus ja argumentoinnit yritysverotuksen investointivarauksiin ja alentamismahdollisuuksiin tulevat ministeriöstä, jossa muistetaan ad hoc operaatioita, joihin edelliset hallitukset syyllistyivät.

Alennukset vaativat uusia leikkauksia, jotka on lupausten mukaan jo tehty. Yhteisöveron alennus ei ole tuonut työpaikkoja ja tuskin investointivähennyksetkään tässä olisi avuksi.
Ja kuntien tuloihin olisi tulossa kikyn aiheuttaman loven lisäksi yhteisveron laskusta lisää miinusta. Syksy synkkeene, kun  nytkin on tiedossa, että palkkojen säästöt eivät taidan kattaa veron menetyksiä.  Sitten kun sote tulee, jos tulee, lähtee Naantalinkin yhteisöveroista pari miljoonaa, joka vastaa kuntaverossa 0,5 prosenttia.
Tällaista kaikkea kesätietoa on tihkunut.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!