Mistä tahansa tuleva tuuli on vastainen

PuoluekannatusHs20150621.JPG

Helsingin Sanomien gallupin uutinen oli SDP:n kaikkien aikojen huonoin. Sitä selitettiin lehdessä seuraavasti:

Tutkimuksessa 36 prosenttia suomalaisista katsoi, että työntekijäjärjestöt ovat suurin uhka sopimuksen aikaansaamiselle. 22 prosenttia sanoi, että suurin jarru on työnantaja ja 16 prosenttia oli sitä mieltä, että suurin jarru on Juha Sipilän (kesk) hallitus.Eri tutkimusten mukaan kansalaiset ovat ymmärtäneet Suomen kansantalouden kriisin ja sen, että työmarkkinoiden on uudistuttava. Sdp on aina tukeutunut työntekijöiden oikeuksien puolustamiseen, mutta kollektiivinen edunvalvonta on menettänyt jalansijaa työelämän muuttuessa.

Suomalaiset eivät edelleenkään halua viidakon lakeja työmarkkinoille, mutta Sdp:tä sidonnaisuus ay-liikkeeseen kahlitsee. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on ay-taustainen ja sama vaikuttamisen tausta on toisella sd-jyrällä Eero Heinäluomalla.


Kyllä tulkinnassa varmaan perääkin on, mutta samalla tekee mieli olla vähän vastaankin. Nimittäin kun ennen Antti Rinteen aikaa kauhisteltiin kannatuslukemien alhaisuutta, niin syynä oli duunarikannattajien kaikkoaminen. Eikä tässä ole tapahtunut mitään selkeitä siirtymisiä - paitsi kannatuksen vähenemistä - ole tapahtunut; työntekijät luottavat edelleen perussumalaisiin ja toimihenkilöt Keskusta-Kokoomukseen. Vanhanaikaisesti arvioiden yksinkertainen johtopäätös on, että kansa on porvarillistunut. 

Sosiaaliekonominen luokka ei määritä puoluetta. Ammattiliittoihin kuuluminen ei ole ideologinen valinta, se taitaa olla kirkkoon kuulumista enemmän tapauskovaisuutta.
Aateperusteisessa valinnassa demareiden kertomus ei innosta eikä erotu. Syy taitaa olla siinä, ettei sitä tarinaa osata kertoa tai sitten siitä puutuu henki tai mitä pelkään molemmissa onheikkouksia. Demareiden osalta on käynyt kuten meillä naantalissa kesän säiden suhtee. Aina tulee ja tuli tuuli mistä tahansa suunnasta se kylmä pohjoinen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!