Mini- Semi - hallitusohjelma


 • SDP:n Rinne: Hallitusneuvotteluissa rakennettiin historiallinen työllisyyspakettiSDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne pitää uudessa hallitusohjelmassa keskeisenä työllisyyspakettia.
 • - SDP:n tavoitteena oli saada hankkeita, jotka lisäävät työpaikkoja pikaisesti ja jotka parantavat työllisyyden edellytyksiä myös tulevina vuosina. Tämä tavoite saatiin läpi työllisyyspakettina.
 • Rinne muistuttaa, että Suomessa on yli 300 000 työtöntä. Matka TE-toimiston kautta Kelaan ja sieltä kotisohvalle on vaarallinen kulkea varsinkin, jos sen kulkee usein ja yksin. Työttömyys on osoitus politiikan epäonnistumisesta ja sitä tässä nyt yritetään korjata.
 • Työllisyyspaketissa on toimia muun muassa asunto- ja infrarakentamisen vauhdittamiseksi. Paketin koko vipuvaikutuksineen on miljardiluokkaa.
 • - Asuntorakentaminen tarkoittaa konkreettisesti sekä työtä että koteja suomalaisille. Asuntorahaston peruskorjauksiin tarkoitettuja valtuuksia lisätään melkein puolet - 40 miljoona. Lisäksi vapautetaan pääomia ja pannaan alulle Remontti oyj. Nämä toimet lisäävät asuntotuotantoa ja korjausrakentamista.
 • - Asuminen on pääkaupunkiseudulla liian kallista ja siksi työvoiman ja avoimien työpaikkojen tarjonta eivät kohtaa. Tavallisen palkansaajaperheen tuloista menee nyt leijonanosa asumiskustannuksiin ja vuosi vuodelta tilanne pahenee.
 • - Infrastruktuurirakentaminen on tärkeää työpaikkojen vuoksi. Lisäksi toimiva infrastruktuuri on tuotteiden liikkuvuuden kannalta olennaista ja turvaa teollisuuden ja muun tuotannon toimintaedellytykset.
 • Minihallitusneuvotteluissa päätettiin Pisara-radan valtionosuuden 100 miljoonan euron periaatekirjauksesta sekä Länsimetron jatkamisesta Kivenlahteen. Lisäksi budjettiriihessä täsmennetään alueellisia hankkeita.
 • Verotuksen inflaatiotarkistukset kohdennetaan pieni- ja keskituloisille
 • Ansiotuloverotukseen tehdään inflaatiota vastaavat tarkistukset kolmen alimman tuloluokan osalta vuonna 2015 ja jäädytys siirretään vuoteen 2016.
 • - Verotuksen inflaatiotarkistusten toteuttaminen nimenomaan pienimmissä tuloluokissa on oikeudenmukainen ratkaisu, joka tukee suomalaista ostovoimaa, kotimaista kysyntää sekä tukee työllisyyttä. Suurituloiset eivät lisää kulutustaan tällaisten helpotusten myötä, mutta pieni- ja keskituloiset suomalaiset, tavalliset eläkeläiset ja palkansaajat käyttävät vapautuneen rahan jokapäiväisiin menoihin.
 • - Talouden haastavina aikoina meillä ei ole varaa kasata lisää rahaa rikkaiden sukanvarteen, vaan panostamme mieluummin tavallisten suomalaisten arkeen ja elämään. Tällaisella ratkaisulla jokainen vapautuva euro menee suomalaiseen hyvinvointiin; suomalaisen työllisyyden ja osaamisen tukemiseen, Rinne painottaa. SDP:n tiedote
Selvää ja oikeansuuntaista talouspoltiikkaa. Kyllä kasvu on velkarajoja tärkempää. Pääkaupunkiseutu on vahvassa fokuksessa. Sallittakoon se, mutta vastaavasti pitäisi meidänkin saada hankkeitamme listoille VT 8 esimerkiksi on valmista peltoa.  Kunnallistalouden asetelmia pitäisi käydä alueellisesti läpi jossakin lähitulevaisuuden vaiheessa. Muutoin kunnallisvero syö pientuloisten inflaatikorjaukset.  Rinne on oikeassa: Köyhät kuluttaa  ja kasvattavat kysyntää, joka voi heijastua työnkin kysyntään.

Hallituksen pystyyn saaminen oli Stubbille must. Kesteatteriksi pilkaaminen ei kuitenkaan osunut oikeaa eikä hymystäkään pidä pottuilla. Voittajia olivat kaikki eikä Antti Rinne vähiten.
Ministeriön virkamiejohtokin oli selvästi hankeessa mukana. Se on hyvä merkki hallituksen kestävyyden  ja luokittajien kannalta.
Ihan hyvä juhannuslahaja.

Ps.
Mieleen tuli, että sloogan Suomi nousuun on tuttu vuoden 1979 vaalien demariteemana. Lisäsin siihen silloin junavertausta kun käytin  - Suomi nousuun - Varsianis-Suomelle vauhtia!
TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!