Miksi nykyiset yksiköt eivät kelpaa

Poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet onnistua poikkeuksellisen suuressa muutoksessa. Aikataulu on kuitenkin tiukka. Valinnanvapaus ei toteudu samanlaisena joka puolella. Syntyy erilaisia malleja erilaisissa maakunnissa. Tässä oli poimintoja, joilla  sote-mallia kuvailtiin aamutelkkarissa.

Uskotteko säätöihin?

Kuntaliiton LT Hanna Tainio ei uskonut, THL:n ylijohtaja LT Maria Erhola puhui varovasti valinnanvapauden aiheuttamasta tilanteen haasteellisuudesta. Vähiten asiaan perehtynyt aprillin päivänä muutosjohtajana aloittanut HLT Sinikka Salo sanoi uskovansa säästöihin vahvasti !!!

Soteselittely jatkuu ja kyllä tässä on käymässä niin, että hosumalla tehdään ties mitä. Naiivi usko, talousvapauden ideologia ja poliittinen aikataulupaine aikaansaavat pahaa jälkeä.

Yksi yksinkertaien kysymys kuuluu, miksi eivät kunnat voi toimia tuottajina?

Tätä vaihtoehtoa ei saa ottaa kalupakkiin, siinä nimittäin voisi käydä niin, että ei päästäisikaään jakamaan kurjuutta. Tarkoitan, että hyvin toimivat ja asiakkaita lähinnä olevana hyviä palveluja tarjoavia yksiköitä ei sallita.
Olen  ihan varma, että Naantalin yksiköt olisivat sekä hyviä palvelupisteitä, että myös taloudellisesti tehokkaita. Ja tätä valinnan vapautta hyvää halvalla ei sallita.

Toinen tärkeä näkökulma on, että kunnallinen itsehallinto ohitetaan eikä kunnilla ole enää oikeutta järjestää kuntalaisilleen parempia palveluja eikä myöskään anneta mahdollisuutta valvoa kuntalaisten etuja.

Ps. Asia hyvä kuin Hollannin juusto

Asia ei tähän kuulu, mutta Hollannin kansanäänestys joka puhkaisi juuri 30 prosentin rajan, hylkäsi EU:n ja Ukrainan välisen sopimuskokonaisuuden. Demokratian väärinkäyttöä.
Eikä tämä tarkoita sitä, etteikö Ukrainassa olisi mätää ja etteikö EU voisi toimia paremmin, mutta kaikista asioista ei voi kansanäänestyksellä päättää.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!