Miksei kukaan puolusta ?

StephensGrowthandpopulism20130531.JPG

Philip Stephens ehti kirjoittaa kolumnin kasvun ja populismin välisestä kilpajuoksusta liitteen kuvalla höystettynä. Hän ei tietenkään tiennyt viime sunnuntaisesta Hesarissa Timo Soinin kirjeestä. Hän kirjoitti ja kuvasi populismin keinoja mm:ssa seuraavasti:

 • Italialla on herra Grillo; Ranskalla on Kansallinen rintama, Britannialla Ison-Britannian itsenäisyyspuolue, Suomessa Perussuomalaiset ja Kreikka fasistit. Näitä yhdistää valmius valmius syyttää ulkomaalaisia ​​kansallisista epäkohdista ja kyky muuntaa nuorten työttömyydestä vihaksi poliittista järjestelmää kohtaan..


Timo Soinin kirje kuuluu Stephensin kuvaaman  sarjaan; siinä on kyse jälkimmäisestä keinosta. Hän pyrkii antamaan kuvan epämääräisestä politiikasta. tarkoituksella painotetaan terminologiaa eikä asiaa. Tietenkin ministereillämme on ollut ollut lapsellisena  tapana puhua vähän leveästi,laveasti ja komiasti, mutta ei sentään palturia, kuten Professori Timo Putkonen Ylen haastattelussa kertoo

 • Rahoituksen professori Vesa Puttonen Aalto-yliopistosta pitää viime päivien keskustelua Kreikka-sopimuksista sisäpolitiikkana.
  Puttonen näkee keskustelun käsitekikkailuna, jolla yritetään "sumuttaa varsinaista pihviä".
  - Koko vakuusjärjestely on tavattoman uniikki ja ainutlaatuinen. Nyt, kun sitä joudutaan poliittisesti käymään läpi, niin eihän tämä mustavalkoinen kysymys kaiken kaikkiaan ole. Tämä asia on juuri niin kuin se halutaan nähdä.
  Puttosen mielestä on ollut jo pitkään selvää, että Suomen ja Kreikan välisessä sopimuksessa on kyse johdannaissopimuksesta.
  - Tältä osin ihmettelen tätä viime päivien taas kerran julkisuuteen pulpahtanutta keskustelua, ikään kuin paljastusta, että on kysymys johdannaisista. Nähdäkseni tämä oli jo viime kesänä päivänselvää, Puttonen sanoo.
  Professorin mielestä Suomen ja Kreikan välisestä sopimuksesta on perusteltua käyttää termiä vakuus. Hän vertaa tilannetta yritysmaailmaan, jossa vakuuksina käytetään yleisesti myös sopimusvakuuksia.


Timo Soini on ryhtynyt kamppailuun tässä vaiheessa erityisesti Keskustan nousua vastaa ja hän haluaa seuraavien vaalien eli EU Parlamenttivaalien teemoituksen kulkevan hänen käsikirjoituksen mukaisesti. Perussuomalaiset vastaan muut. Ja kun veromaksajien eli puoluetukirahaa on käytettävissä, niin mikä on mällätessä.

Tuleeko populismi kaatamaan näkyvissä olevat toivon pilkahdukset, kun vihdoinkin on valmiutta miettiä finanssikriisin hoidon sosiaalisia seurauksia, jotka ovat aiheutuneet liiallisesta kiristyspolitiikka: Angela Merkel on järjestämässä nuorten työttömyyden vastaista suurta tapahtumaa Berliiniin ja meilläkin täti tiukan äänensävyt ovat pehmenneet. Välttämättömyydestä on tullut hyvä.

 • -Tai paremminkin tiukkuuden mestarit ovat taktisista syistä hellittäneet hetkeksi, kun ne hyväksyvät kiristystavoitteiden venäyttämistä. Mitään nopeaa apua ei näistä toimista tarvitse tulla, epäilee tänään FT:ssä Wolfgang Münchau.

Toivotaan, että Münchau  hän on väärässä.

Tilanne on hankala, kun uskottavuutta on niin vaikea saavuttaa, kun se niin moneen kertaan on menetetty ennen muuta päättäjien saamattomuuden ja viivyttelyn seurauksena.

Eurovaalit taitavat olla enemmänkin sellaista yhteen maaliin potkimista, kaikki vähän tönivät jopa pilkkanaan  Euroopan parlamentin toimintaa pitäen.  Viimeksi  perjantaina 31.5.2013 Turussa tohtorin hatun hakemassa ollut Erkki Tuomioja vertasi EP:n päätöksiä teiniliiton julkilausumiksi. Kansan hymy oli herkässä ja jokainen voi olla varma, mihin suuntaan puheet vaikuttavat.Sellaista Eurooppa tiedostus on.

Kasvun ja kärsivien työttömien asiasta ei välitä kukaan ei ainakaan täällä erinomaisessa Suomessa, jossa lähes kaikista ongelmista syytetään  EU:ta. Kuinka paljon paremmin meillä olikaan 1990-luvun alussa kun kärvistelimme itse oman markkamme  kanssa finanssikriisissämme. Kansainvälistä turvaakaan emme tarvitse, sillä itse me vaikeutemme voitamma, vain ripaus talvisodanhenkeä ja taas olemme valtakunta ja muut ovat rajamaita.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!