Mielivallan sivumakau

ElC3A4rikorantaviivaa20161121.jpg

Naantalin kaupunginhallitus päättää muodollisesti yleiskaavasta tänään. Naantalin valtuustokauden tärkein asia  Manner Naantalin osayleiskaava on ratkaistu tosiasiallisesti kauan sitten. Se perustuu harhaan rannoille muuttavista hyvistä veronmaksajista, kaupungin kiinteistökeinotteluvoitoista ja kaupallisten palvelujen räjähdysmäisestä kasvusta. Kaikki tulevat osoittautumaan epärealistisiksi ja huonosti toimiviksi.

Naantalin keskustan kaavoituksen kymmenen vuoden päättämättömyyden aiheuttamaa asukaspulaa ei näillä keinoilla poisteta.
Ratkaisujen vaikean toteuttamisen  lisäksi niiden läpirunnaaminen aiheuttaa paljon murhetta nykynaantalilaisille. Sen lisäksi Naantalin matkailuilme tulee kärsimään.
Mihinkään näistä ei olisi Naantalissa tällä hetkellä varaa.

Sosialidemokraatit ovat tunteneet jo pitkään voimattomuutta jopa siinä määrin, että epäilemme, että Naantalissa kriittisen järjen äänen kuuleminen lukitsee lopullisesti valtaa käyttävien korvat ja aiheuttaa rekyylin mennä aina pidemmälle merelle ja puistoon. Vallankäyttössä on ilkeä mielivallan sivumaku.

Yksinkertainen maisemaan istuvan rakentamisen periaate on esitetty kuvan esimerkissä. Sauna rikkoo rantaviivan vaikka ei pahimmalla tavalla, kun taas linna on tukevasti rannasta irallaan mäellä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!