MERKELeellinen tulevaisuus

Merkelinvoitto20130923.JPG

Saksan vaaleista on puhuttu muualla ja meilläkin , tälläkin palstalla joidenkin mielestä liikaakin. Eikä turhaan. Niin historian kuin tämän päivän kuin tulevaisuuden kannalta tämä on suuri meilläkin todellisuudessa omia ratkaisujamme merkittävämpi.


Sunnuntai on takana, Saksan vaalien tulos on laskettu, Angela Merkel on voittanut. Muti, suomeksi mutsi, äikkä tai miksi ystävällistä äitihahmoa haluaakin kutsua on kuten etukäteen tiedettiin politiikan teon mestari. Ja tulos osittaa sen todeksi. Vakauden tunne ja SPD:n kylkeen asiakysymyksissä ajaminen tuotti tulosta

Nyt on sitten hänen taidot toisenlaisessa koetuksessa. Hänen käsissään kuta kuinkin kokonaan on se, mitä tehdään: Sivusta katsottuna toivoisi, että hän yrittäisi suurta koalitiota niin Euroopan kuin Saksan ja ennen muuta suurimmassa hädässä olevien kannalta.
Sosialidemokraattien ei asiallisesti ole vaikeaa mennä tuohon, ongelma on on sietää vähäpojan asema.

AfD eli vaihtoehtoliike on lähellä äänikynnystä ja se lienee Vapaiden demokraattien häviön syynä. Tämä merkinnee sitä, että tulevissa eurovaaleissa erityisesti vaihtoehdolle menestykselle tämä antoi varmaan potkua.

Parhaalla mahdollisella tavalla toivoen, voisi ajatella, että seuraavan neljän vuoden aikana saataisiin eurokriisi ohitettua ja olosuhteet vakiintumaan. Angela Merkelin vaatimus, että solidaarisuutta saavat vakauteen valmiit maat. Onhan tuossa lausumassa solidaarisuus mukana ja jos Saksassa vielä vähän löysennetään ja köyhillekin jaettaisiin enemmän  SPD:n vaatimuksen mukaisesti, niin ehkä uusi aika voisi olla nykyistä siedettävämpi.
Historiassa Saksa on pystynyt realistisella asenteella menestykseen, mutta on siellä tunteillakin saatu tuhoa aikaan.Kaikki edellytykset realismille ovat olemassa.

Mutta kuvat kertovat ja vähän tekstitkin Happaman makeasta voitosta ja tyynestä tähdestä!


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!