Merimaskun tulevaisuus huolettaa

MerimaskuHelenius20170908.jpg

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan viime kokouksessa oli asialistalla Merimaskun vanhan lossituvan käytöstä luopuminen. Asiasta keskusteltiin kiivaasti kylillä ja myös kokouksessa. Lopultakaan emme kokouksessa yksimieliseen päätökseen päässeet, mutta asia joka tapauksessa päätyi luopumisen puolelle tietyin ehdoin.

Keskusteluissa joita itse olen käynyt ja kuullut, niin päällimmäisenä huolena/murheena tuntui olevan Merimaskun kirkonkylän muuttuminen yhteisestä tapahtuma/virkistysalueesta ”sisäpiirin” yksityiseksi asuntoalueeksi. Itse myös Merimaskun kirkonkylän alueella asuvana ja jo lapsuuteni Merimaskussa viettäneenä ymmärrän ja jaan myös huolen rannan kohtalosta.

Merimaskun kirkonkylä on viimeisen 35-vuoden aikana kokenut melkoisen alamäen. 1980- luvulla kun itse Merimaskuun muutin, rannassa oli vielä mm. 3 pankkia, posti, kauppa, polttoaine tankkauspiste, kunnanvirasto, terveystalo ja ravintola. Nykyään jäljellä on enää ympärivuoden yksi ravintola sekä kesä-aikaan veneiden polttoainemyynti, toinen ravintola ja sisustustarvikemyymälä.

Keskusteluissa ihmisten kanssa on moneen otteeseen tullut esille toive, että kaupunki lunastaisi vanhan kaupan tontin ja siihen saataisiin markkina-alue sekä jonkinlaista kesätori toimintaa. On myös tullut ajatuksia, että kyseiselle alueelle voitaisi rakentaa kiinteä myyntikatos, johon pieni säilytys/sosiaalitila sekä wc-tilat, jotka palvelisivat tapahtumien aikaan niin yleisöä, kuin myyjiäkin. Askaisten torilla on tämän kaltainen rakennus sekä toritoimintaa.

Uskon, ettei kenelläkään ole mitään suurempaa tunnesidettä itse lossitupaa kohtaan, vaan suuri murhe ja huoli Merimaskun tulevaisuudesta. Avoin keskustelu/toiminta olisi mielestäni ensiarvoisen tärkeää tässäkin asiassa. Kuntalaisilla ja yhdistyksillä on erittäin hyviä ja hienoja ajatuksia/toiveita, joita todella kannattaa kuunnella.

Toivoisinkin ennen kuin mitään myydään pois tai myönnetään yhtään rakennuslupaa alueelle, tehtäisiin kirkonkylän rannasta kattava kehittämissuunnitelma avoimesti yhdessä kaupungin, paikallisten yhdistysten, rannan yrittäjien ja asukkaiden kesken.

Markus Helenius

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan pj.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!