Menneisyyden menettäminen

SuvereenisuudenmenettC3A4minen20181115JPG.JPG

Paljon käytetty  sanonta - kaikki on suhteellista - yhtäältä ja toisaalta kulunut ilmaisu - niin on jos siltä näyttää - tulevat mieleen brittien Berxitiä seuratessa.

Ensinnäkin itsenäisyyden ja suvereenisuuden käsitteet ovat mielenkiintoisia. Yksilöiden maailmassa kotikomennossa meille miehille on annettu vapaa kädet päättää maailman rauhasta, kun vaimoille on delegoitu kaapin paikasta määrääminen. Näyttää siltä, että miehet päättävät suurista asioista ja naiset vähäisimmistä. Ja nyt kysymme kummalla on – tässä käytännössä täysin kuvitteellisessa  asetelmassa - enemmän suvereenista valtaa?

Saman tyyppisestä asetelmasta on EU:n kohdalla kysymys. Kuvitelmat vastaan tosiasiat. 

Tuttu vanah juttu

Suomella oli oma markka, jonka arvosta saimme päättä itse muodollisesti. Vaikka devalvaatiosta tiedettiin, että se on housuihin pissimistä pakkasella, niin silti devalvoitiin, kun vientiteollisuus tai valuuttakeinottelijat siihen pakottivat. Nyt emme saa itse päättää valuutan arvosta emmekä myös joudu sitä puolustamaan korkeilla koroilla.

Suomi on vapaaehtoisesti siirtänyt päätöksentekoa yhteisille elimille kuten Euroopan Keskuspankille.
EU ja EKP eivät ole ongelmien lähde. Ongelmat johtuvat markkinoiden vapauden väärinkäytöstä ja kansainvälisten pelisääntöjen löysyydestä. EU ja EKP on pienen maan mahdollisuus saada hentoinen ääni kuulumaan. Siksi suvereenisuuteemme on suurempaa kuin ennen jäsenyyttä.

Entinen siirtomaavalta Iso Britannia on menneisyytensä vanki, eikä aika entinen ei koskaan enää palaa. Ja siksi kansa kärsii.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!