Mäen kiipeämisen vaikea taito

Linnavuori+A+20121006.jpg

IMF.n Japanin kokouksessa riitelevät eurooppalaiset Saksan valtionvarainministeri  Wolfgang Schäuble moitti  IMF:n johtaja ranskalaista entistä valtionvarinaministeriä   Christine Lagardea löysistä suunnan muutoksista.

Schäuble  kuvaili, että jos halutaan kiivetä mäkeä ylöspäin  ja lähdetään ensin alaspäin on mäki entistä korkeampi . Lagarde ja hänen organisaationsa ovat tehneet arvioita, että talouden kiristys vaikuttaa negatiivisesti aikaisempia arvioita enemmän taloudelliseen kasvuun. Tästä aiheesta tällä palstalla referoitiin Martin Wolfin artikkelia historian opetuksista eli varoitettiin tekemästä samoja virheitä, kuin Britanniassa tehtiin maailman sotien välissä.

Mäen kiipeämisvertaus on sinänsä hyvä, mutta on se niinkin, että ylöspäin pääsemiseksi kannatta katsoa mistä kiipeää. Kuvassa on Sulkavan Linnavuori, joka on hyvä esimerkki. Veden puolelta sinne on toivotonta mennä, mutta toiselta puolelta se onnistuu paljon helpommin. Ja me suomalaiset tiedämme, että lumisella kelillä voi hyvinkin pienestä laskusta saada vauhtia, joka vie parempaan kohtaa eikä paljoakaan menetä korkeuttaan. Mutta se onkin taito laji.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!