Media jopa asiatkin vaikuttavat

PuoluekannatusYle20140901.JPG

  • SDP:n kannatuksen oikea taso liikkuu Rinteen mukaan yli 25 prosentin lukemissa.
    Kannatusmittauksen tausta-aineiston mukaan Jutta Urpilaisen syrjäyttämisestä suivaantuneet naiset ovat palaamassa SDP:n kannattajiksi. Sen sijaan työntekijöiden joukossa SDP:n suunta on ollut ehkä hieman yllättäen alaspäin.
    SDP on kasvattanut kannatustaan eläkeläisten joukossa, joten valtiovarainministeri Rinteen omaan budjettiesitykseen sisältyneet eläkkeiden korotukset näyttävät purreen, vaikka takuueläkkeen kympin korotus putosi pois hallituksen budjettiriihessä.

    Yle 1.9.2014

Tänään tällaista. Edellisen kannatusmittauksenyhteydessä tuli pohdittua kannatuskäyrän tangentin etumerkkiä. Se näytti nollaa viimeksi, eli kannatus oli pysynyt paikoillaan.  Nyt nokka näyttää ylöspäin eli tangentin kulmakerroin on selvästi plussalla eikä se ole virhemarginaalin ansioita.

Yllä olevat kannatussiirtymät kertovat vain, että ei aina ole niin kuin haaveillaan. Nais- ja duunarikannattajat käyttäytyvät ihan väärin, vastoin median ohjeita.

Räty-efektiä on myös analysoitu ja siellä näyttäisi käyneen niin, että pienpalkkaiset naisäänestäjät olisivat havahtuneet. Kenellekään asioita seuraavalle ei ole yllätys; vanha vitsihän oli, että demarit ovat palkansaajien ja kokoomuslaiset palkannauttijoiden puolue. Mutta eivät tilastot eivätkä verotuspäätökset toimi, sen sijaan Rädyn esiintymisen ärsytys toimii.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!