Me käsiä pesevät stalinistit !

Meolemmekaikkistalinisteja20160926.JPG

Yhden kuolema on tragedia, miljoona kuolemantapausta on tilastotietoa." Josef Stalin lausunto otetaan usein epäinhimillisyyden ruumiillistumana — inhimillinen ja liberaaleja arvoja vaalivan demokraattisen lännen vastakohta.

Mutta sodan Syyrian osalta Stalinin sanonta sopii myös länteen, kuten koko muuhunkin maailmaan. Neljän vuoden aikana olen kirjoittanut monta kolumnia Syyriasta täynnä kammottavia lukuja. Ensimmäisenä kerroin , että siellä 50,000 oli kuollut, vuosi sen jälkeen vuonna luku oli 100 000, seuraavana vuonna olitiin 200 000. Nyt luku voi olla yli 400.000. Yksi asia, joka on pysynyt vakiona, on se, että t Syyrian kolumnit ovat kiinnostaneet vain harvoja lukijoita.

Gideon Rachman kuvaa läntistä maailmaa koettelevia ongelmia. Kuvaus tiivistyy Saksaan ja Angela Merkeliin: Viime vuotinen myötätunto on saanut väistyä tämän vuotisen katumuksen tieltä.
Hän lopettaa kolumninsa

Johtopäätös on synkkä: ylläpitääkseen liberaalia politiikkaa kotona, läntiset poliitikot joutuvat sietämään liberaalien arvojen loukkauksia ulkomailla.

Tekopyhyyden synti ei ole kenenkään etuoikeus. Siihen syyllistymme pienissä mutta varsinkin suurissa asioissa. Vaikka maailma on lähellä ja vaikka tiedämme, että Välimereen hukkuu entistä enemmän ihmisiä ja vaikka tiedämme, että pakolaisia maailmassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin  - vielä pääosin köyhien maiden rasituksena, niin me emme uskalla tehdä EU:n tasolla sitä, mitä pitää.
Juha Sipilä oli antamassa oman tuntonsa kolkuttamana oman asuntonsa pakolaisille, mutta nyt hän on valitsemassa Brexitin varjolla jonkun välimaaston linjauksen, joka estää hädässä olevien ongelmien ratakisua. Se ei ole kristillistä.
Ihan yhtä periaatteetonta olivat Suomen Kreikka vakuudet tai nykyinen demareiden Venäjän ongelmien vähättely kääntämällä huomiota tutkimusten virheisiin.

Paradoksi on siinä, että päättäjät tietävät, että ihmiset vaativat ryhdikkyyttä ja hyvyyttä päättäjiltä kunhan niistä ei ole pienintäkään haittaa omalle mukavuudelle.
Kaikki me olemme käsiä peseviä stalinisteja.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!