Maltillista paitsi, että Kokoomuksen julkisuuspeli on vauhdissa

PuoluekannatusYle20181108.JPG

Ei merkittävää, sanotaan ehkäpä siksi, että sosialidemokraatit pitävät selvästi ykköspaikkaa.
Keskusta menettää Kokoomukselle. Vihreiden epämääräinen tilanne tasaantuu. Persut ja Vassarit vaihtavat paikka ja siniset tallaavat. Suhteellisen maltilliset muutokset.

Kyllä puolueista ja puolueiden toiminnasta on kysymys.
Juha Sipilän kova linja työntekijöitä kohtaan ei korista Keskusta. Aika, jolloin hän oli tuore ei-poliitikko, on takana. Kova imagokampanjointi lentämällä ja nikkaroimalla Hesarissa ei peitä rakaa linjaa, jota hän yhdessä hengenheimolaisensa, yrittäjien Mikael Pentikäisen kanssa edustaa. Mutta kansa huomasi, että pahaksi kuvattu ay-liike onkin ollut solidaarisuuden siis heikoimman asialla.

Sivumennen sanottuna paradoksaalisuutta on SAK:n ehdotuksessa edellyttää vanhempien työntekijöiden suosimista nuorempien kustannuksella. Esitystä voi ymmärtää solidaarisuuden näkökulmasta eli vanhempi väki on nykyisin heikommassa asemassa työmarkkinoilla, mutta toisaalta  tässä on yhdenvertaiselle kohtelulle vieras jaottelu. Nyt pitää SAK:n olla tarkkana, ettei innostu. Menestys, joka saavutettiin irtisanomisjupakassa, ei saisi johtaa ylimielisyyteen. Liikutaan herkällä alueella.

Kokoomuksen Alex Stubbin kampanjalla on monta muuta tavoitetta,

Sen paljasti Salla Auran telkkarissa, kun kehui EPP:n Helsinki -konferenssia hienona showna.
Kyllä Kokoomus tämän osaa ja nyt onkin SDP:n napakasti paljastettava kuoritusten sisältä todellisuus. Esimerkkinä tämän EPP shown lisäksi soten valinnanvapaus, jossa luodaan ylimitoitetut odotukset.

Tätä kirjoittaessani huomaan, että aamutelkkarissa Kokoomuksen MEP:jä edustavat naiset; se ei ole sattuma, kun mietitään Stubbin käytön jälkeistä aikaa ja Suomen komisaarikuvioita.
SDP on puolustanut oikeita asioita, Kokoomus on puolustanut hallituksessa periaatteita, Keskusta kärsii pääministeripuolueen asemasta, kertoi Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen lehtori.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!