Maailman talous vaarassa ilman elvytystä

Summers20151007.JPG

Lawrence Summers, professori ja Glintonin entinen valtionvarainministeri pitää maailman talouden tilannetta 2008 vuoden kaltaisena vaarallisena. Ei osat lukea oikein ennusmerkkejä. Puhutaan elpymisestä, vaikka ennusteita painetaan alaspäin, kuten IMF:nkin tiedot osoittavat.


Summers toteaa mm:ssa, että Maastrichtin sopimuksen aikana, jolloin velan 60 prosentin rajoitus lyötiin lukkoon, oli reaalikorko viisi (5%) prosenttia, kun se nyt on nolla.
Hänen esityksensä, on näin poikkeuksellisina aikoina tarvitaan epätavallisia keinoja kasvun tyrehtymisen ja deflaation estämiseksi. Rakenteelliset reformit eivät auta.

Samaa linjaa edustaa Suomessa vierailevaaustralialaisen Newcastlen yliopiston taloustieteen professori William Mitchell, jonka uusin kirja Eurozone Dystopia käsittelee eurojärjestelmän historiaa, eurokriisiä ja Emu-järjestelmän ongelmia: lausui HS:n mukaan seuraavaa:

Euromaiden johtajat ovat kuin joukkopsykoosissa ja kieltävät tosiasiat. He tarrautuvat tuhoisan ryhmäajattelun sokaisemina kovaan oikeistolaiseen talouskuri-ideologiaan.
Eikä tässä vielä kaikki.
Uskotellessaan itselleen, että ongelman ydin on nyt kustannuskilpailukyvyssä, Suomi ja moni muu euromaa itse asiassa palkkoja leikatessaan vain kisaa siitä, kuka tömähtää ensimmäisenä pohjalle.

 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!