Lyhyesti ja selkeästi

AkiLindeninviestit20181124.jpg

Kimmo Aho viestitti sote asiasta:

Aki Linden Twitterissä. Samansuuntaisesti hän kirjoittelee useasti somessa. Kansa tykkää ja ymmärtää, koska ei paasaa hallintohimmeleistä ja muusta sonnasta (sote-kunnat, verotusoikeus yms). 

Aki kelpasi sdp:n ehdokkaaksi, hänen soteajatukset kansalle
mutta mitä ilmeisemmin puolueelle esitys liian selkeää. 

Kuten eivät kelvannut meidänkään (NTY) ajatukset puolueelle, mutta nehän ovatkin Akin kanssa käytännössä yksi yhteen.

Vuonna 2017 NTY esitti yksinkertaisen hallintomallin eli jatketaan nykypohjalta yhteensopivuutta ja ohjausta vahvistaen:

Ehdotus: SDP ehdottaa, että sote-uudistus toteutetaan nykyisten organisaation puitteissa siten, että toimivat kunnalliset organisaatiot jatkavat ja että sairaanhoitopiirien vastuuta lisätään maakunnallisen hyvinvointisuunnitelman laatimisessa, johtamisessa ja valvonnassa. Valtion mahdollisuutta ohjata kehitystä vahvistetaan ERVA alueiden hallinnon toimesta ja toisaalta siten, että nykyinen valtionosuusrahoitus kulkee tätä reittiä.
Väliportaan hallintoa yksinkertaistetaan siten, että maakunnassa on vain yksi kuntien edustajien nimeämä valtuusto, joka hoitaa nykyisiä tai tulevia maakunnallisia tehtäviä maakuntahallituksen ja viraston avulla.
Maakuntavaltuuston tehtäviin lisätään sairaanhoitopiirien hallituksen valinta siten, että maakunnallisten edustajien lisäksi hallituksessa ovat edustettuna myös ERVA alueen edustajat.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!